Kycklingburgare caesar
Laga en caesarburgare med kyckling! Kycklingburgaren ackompanjeras av en krämig och smakrik caesardressing med parmesan, sardell och dijonsenap. Dessutom toppas burgaren med krispig sallad med bacon och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
4 portioner
Caesardressing
1 dl finriven parmesan
1 ägg
1 äggula
1 skiva vitt bröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk sherryvinäger
3 sardellfiléer
1 msk dijonsenap
2 tsk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 dl neutral matolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk hackad rosmarin
4 kycklinglårfiléer (gärna med skinn, à ca 100-125 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
1 romansallad
1 dl tärnad bacon
1 dl grovriven parmesan
1 tsk finrivet citronskal
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4771 KJ / 1139 kCal
Fett92 g
Salt5 g
Kolhydrater33 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Dressingen är helt gudomlig!! Friterade kycklingen ”naturell”, mycket uppskattad middag! 😀
Maria
2020-06-26