Egenmald hamburgerfärs

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Egenmald hamburgerfärs

Gör egenmald hamburgerfärs med köttkvarn – när du vill vara riktigt ambitiös i köket! Genom att mala köttfärs själv blir resultatet otroligt saftiga och extra smakrika hamburgare. Köttet semi-fryses innan det mals för att få perfekt luftighet som ger den goda texturen till färsen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Egenmald hamburgerfärs

Ingredienser

1 sats
250 g nötbringa (gärna av svensk mjölkko)
250 g högrev (gärna av svensk mjölkko)
250 g rumpstek (rostlock, gärna av svensk mjölkko)

Gör så här

Av färsen kan du göra exempelvis Gourmetburgare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

När ni skriver recept i buffé tidningen,varför inte ha samma ingredienser som på er receptsida på hemsidan. Detta gäller Egenmald hamburgerfärs, i tidningen skriver ni bara rostlock och ingen förklaring till vilken köttbit det är, men på hemsidan skriver ni rumpstek (rostlock) Det vore bra om ni använder samma ingredienser både i tidningen och på hemsidan Mvh Monica Krantz

Monica

2020-06-27

Hej Monica! Tack för din synpunkt. I tidningen kan vi inte alltid skriva ut lika tydligt på grund av platsbrist. Vi är tacksamma för att du kommenterade och vi tar till oss den feedbacken! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-29

Näringsvärde per sats

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi48655 KJ / 1165 kCal
Fett64 g
Salt1 g
Kolhydrater0 g
Protein148 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Osthamburgare
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mojo rojo-burgare
Betyg 2.9 av 5.
193 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Eriks cheeseburgare original med bearnaise
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hamburgare med västerbottensröra
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga