Egenmald hamburgerfärs

2
1
Egenmald hamburgerfärs

Gör egenmald hamburgerfärs med köttkvarn – när du vill vara riktigt ambitiös i köket! Genom att mala köttfärs själv blir resultatet otroligt saftiga och extra smakrika hamburgare. Köttet semi-fryses innan det mals för att få perfekt luftighet som ger den goda texturen till färsen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Egenmald hamburgerfärs

Ingredienser

1 sats
250 g
nötbringa (gärna av svensk mjölkko)
250 g
högrev (gärna av svensk mjölkko)
250 g
rumpstek (rostlock, gärna av svensk mjölkko)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.

Gör så här

Tips

Färsen är en färskvara bör tillagas inom ett dygn från att den mals.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Monica

2020-06-27

När ni skriver recept i buffé tidningen,varför inte ha samma ingredienser som på er receptsida på hemsidan. Detta gäller Egenmald hamburgerfärs, i tidningen skriver ni bara rostlock och ingen förklaring till vilken köttbit det är, men på hemsidan skriver ni rumpstek (rostlock) Det vore bra om ni använder samma ingredienser både i tidningen och på hemsidan Mvh Monica Krantz

Redaktionen ICAse

2020-06-29

Hej Monica! Tack för din synpunkt. I tidningen kan vi inte alltid skriva ut lika tydligt på grund av platsbrist. Vi är tacksamma för att du kommenterade och vi tar till oss den feedbacken! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 48655 KJ / 1165 kCal
Fett 64 g
Salt 1 g
Kolhydrater 0 g
Protein 148 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept