ÖVER 60 MIN | Medel

Egenmald hamburgerfärs

Gör egenmald hamburgerfärs med köttkvarn – när du vill vara riktigt ambitiös i köket! Genom att mala köttfärs själv blir resultatet otroligt saftiga och extra smakrika hamburgare. Köttet semi-fryses innan det mals för att få perfekt luftighet som ger den goda texturen till färsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ner köttet i ca 5 cm stora bitar. Blanda väl och sprid ut i en stor ugnsform. Ställ i frysen 2 timmar.
  2. Mal grovt i en köttkvarn en gång.
  3. Forma färsen till en rulle, ca 12 cm lång (för 1 sats). Rulla in i plastfilm och ställ i kylen minst 1 timme.
Av färsen kan du göra exempelvis Gourmetburgare.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.

Tips

Färsen är en färskvara bör tillagas inom ett dygn från att den mals.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 250 g nötbringa (gärna av svensk mjölkko)
  • 250 g högrev (gärna av svensk mjölkko)
  • 250 g rumpstek (rostlock, gärna av svensk mjölkko)

Näringsvärde
Per portion

Energi 48655 kJ / 1165 kCal