ÖVER 60 MIN | Medel

Smash burger

Så här gör du smash burger! En boll av färs trycks ut med tyngd i en het panna för att få en krispig och stor stekyta. Servera som en dubbelburgare med smakrik ost, saltgurka, hemgjord tryffelaioli och karamelliserad lök för den perfekta burgaren.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Burgare: Dela upp färsen i 8 delar (för 4 port) och rulla till bollar. Ställ i kylen 1 timme. Gör Egen hamburgerfärs.
  2. Tryffelaioli: Lägg potatis, vitlök, senap, citronjuice och ägg i en mixer. Mixa slätt och tillsätt olivolja och matolja i en tunn stråle och mixa till en tjock majonnäs. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  3. Karamelliserad lök: Stek löken i talgen eller smöret på svag värme 15–20 minuter tills den är karamelliserad. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär saltgurkan i skivor.
  5. Burgare: Värm två stora stekpannor på hög värme. Lägg 4 bollar i varje stekpanna och tryck ut dem med en tyngd eller botten på en liten kastrull. Krydda med salt och peppar runtom. Vänd efter 1 minut och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt. Stek ytterligare 1 minut. Lyft över burgarna i en ugnsform eller på en skärbräda.
  6. Rosta bröden.
  7. Bred tryffelaiolin på bröden. Lägg gurkan på botten och toppa med dubbla burgare. Lägg på karamelliserad lök och rostad lök och lägg ihop.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria alternativ av bröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av hamburgerost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ostarna mot mjölkproteinfria ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Burgare
  • 750 g högrevsfärs eller 1 sats egenmald färs (se länk i steg 1)
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor Svarta Sara eller lagrad cheddarost
  • 4 skivor hamburgerost (gärna cheddar)
Tryffelaioli
  • 1 kokt skalad potatis
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 ägg
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 dl neutral matolja
  • tryffelolja
  • salt
  • svartpeppar
Karamelliserad lök
  • 2 msk talg eller smör
  • 2 dl finhackad gul lök
  • 2 hela saltgurkor
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 dl rostad lök

Näringsvärde
Per portion

Energi 4970 kJ / 1187 kCal