Smash burger

42
4
Smash burger

Så här gör du smash burger! En boll av färs trycks ut med tyngd i en het panna för att få en krispig och stor stekyta. Servera som en dubbelburgare med smakrik ost, saltgurka, hemgjord tryffelaioli och karamelliserad lök för den perfekta burgaren.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Smash burger

Ingredienser

4 portioner

Burgare

750 g högrevsfärs eller 1 sats egenmald färs (se länk i steg 1)
salt
svartpeppar
4 skivor Svarta Sara eller lagrad cheddarost
4 skivor hamburgerost (gärna cheddar)

Tryffelaioli

1 kokt skalad potatis
1 skalad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk färskpressad citronjuice
1 ägg
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl neutral matolja
tryffelolja
salt
svartpeppar

Karamelliserad lök

2 msk talg eller smör
2 dl finhackad gul lök
2 hela saltgurkor
4 hamburgerbröd
1 dl rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria alternativ av bröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av hamburgerost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ostarna mot mjölkproteinfria ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Karin

2022-03-09

karamelliserad lök trodde jag innebar att man stekte löken tillsammans med socker av ngt slag. Annars är det väl stekt lök? Eller?

Ellinore

2020-08-10

Jag bytte ut majonnäsen till ketchup och senap för en mindre fet burgare, mycket gott!

Johanna

2020-08-01

Magiskt god burgare!!!!

Redaktionen ICAse

2020-08-04

Hej Johanna! Vad kul att höra! 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 4970 KJ / 1187 kCal
Fett 93 g
Salt 4 g
Kolhydrater 39 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden