Smash burger
Så här gör du smash burger! En boll av färs trycks ut med tyngd i en het panna för att få en krispig och stor stekyta. Servera som en dubbelburgare med smakrik ost, saltgurka, hemgjord tryffelaioli och karamelliserad lök för den perfekta burgaren.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
4 portioner
Burgare
750 g högrevsfärs eller 1 sats egenmald färs (se länk i steg 1)
salt
svartpeppar
4 skivor Svarta Sara eller lagrad cheddarost
4 skivor hamburgerost (gärna cheddar)
Tryffelaioli
1 kokt skalad potatis
1 skalad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk färskpressad citronjuice
1 ägg
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl neutral matolja
tryffelolja
salt
svartpeppar
Karamelliserad lök
2 msk talg eller smör
2 dl finhackad gul lök
2 hela saltgurkor
4 hamburgerbröd
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4970 KJ / 1187 kCal
Fett93 g
Salt4 g
Kolhydrater39 g
Protein50 g
Kommentarer
Lätt att göra, supergott! Jag rekommenderar dubbla mängden lök. Den gick åt snabbt! För att få lite starkare smak tog vi jalapeños i stället för gurkan.
Annika
2023-11-12Är det alltså ett helt ägg? Inte bara gulan?
Karin
2023-01-11Hej Karin! Ja, det ska vara ett helt ägg. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-11Ellinor. Gör en egen majonnäs. Allt du behöver är äggula, vitvinsvinäger, en bra mild olivolja, dijonsenap och lite salt. Fett är aldrig problemet så länge fettet är naturligt. Det är sockret i både ketchup och bröd som är boven i dramat om du är rädd för att bli fet ))
Magnus
2022-12-31