Smash burger

15
3
Smash burger

Så här gör du smash burger! En boll av färs trycks ut med tyngd i en het panna för att få en krispig och stor stekyta. Servera som en dubbelburgare med smakrik ost, saltgurka, hemgjord tryffelaioli och karamelliserad lök för den perfekta burgaren.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Smash burger

Ingredienser

4 portioner

Burgare

750 g
högrevsfärs eller 1 sats egenmald färs (se länk i steg 1)
-
salt
-
svartpeppar
4
skivor Svarta Sara eller lagrad cheddarost
4
skivor hamburgerost (gärna cheddar)

Tryffelaioli

1
kokt skalad potatis
1
skalad vitlöksklyfta
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
färskpressad citronjuice
1
ägg
1/2 dl
olivolja
1 1/2 dl
neutral matolja
-
tryffelolja
-
salt
-
svartpeppar

Karamelliserad lök

2 msk
talg eller smör
2 dl
finhackad gul lök
2
hela saltgurkor
4
hamburgerbröd
1 dl
rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria alternativ av bröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av hamburgerost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ostarna mot mjölkproteinfria ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ellinore

2020-08-10

Jag bytte ut majonnäsen till ketchup och senap för en mindre fet burgare, mycket gott!

Johanna

2020-08-01

Magiskt god burgare!!!!

Redaktionen ICAse

2020-08-04

Hej Johanna! Vad kul att höra! 😊 Hälsningar Elina

Charlotta

2020-06-20

Lite för mycket smak av olivolja i aiolin. Nästa gång byter jag ut mot en mer neutral olja.

Näringsvärde per portion

Energi 4970 KJ / 1187 kCal
Fett 93 g
Salt 4 g
Kolhydrater 39 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept