ÖVER 60 MIN | Medel

Gourmetburgare

Gör en gourmet burger – hamburgare med lyxiga toppings och eleganta smaker. Gourmetburgaren serveras med en saftig högrevsburgare, smakrik ost, hemgjord bloody mary-ketchup, dijonnaise, tomat och krispig silverlök. Burgare när de är som bäst!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Burgare: Forma färsen till en rulle, ca 12 cm lång (utan kryddor). Rulla in i plastfilm och ställ i kylen minst 1 timme. Gör Egenmald hambugerfärs.
  2. Bloody mary ketchup: Rör ihop alla ingredienser.
  3. Dijonnaise: Rör ihop majonnäs och senap.
  4. Skär bifftomaten i ½ cm tunna skivor. Skala och skiva silverlöken tunt.
  5. Burgare: Skär färsen i 4 skivor, ca 3 cm tjocka, och krydda med salt och peppar.
  6. Stek i talg eller smör på hög värme tills de får färg på båda sidor och är genomstekta. Lägg i ugnsform och låt vila 5 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225°C övervärme/grill.
  8. Lägg osten på burgarna. Ställ in i ugnen ca 2 minuter tills osten smälter. Rosta bröden. Lägg burgaren på botten och toppa med dijonnaise, tomat, ketchup och lök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj talg eller laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj talg eller byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.



Ingredienser

Portioner: 4
Burgare
  • 750 g högrevsfärs eller 1 sats egenmald färs (se länk i steg 1)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 50 g talg eller smör
Bloody mary ketchup
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk tomatjuice
  • 1 tsk finriven pepparrot
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 krm tabasco
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev 1/2 tsk sellerisalt
Dijonnaise
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 bifftomat
  • 1 liten silverlök
  • 4 skivor Svarta Sara eller lagrad cheddarost
  • 4 hamburgerbröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 3625 kJ / 866 kCal