UNDER 45 MIN | Medel

Little Italy burger – italiensk burgare

Hamburgare på italienskt vis! Ingredienser som för tankarna till Italien sätter smak på denna magiskt goda vegoburgare med portabellosvamp, pesto, mozzarella, ruccola, citron och parmesan. Portabelloburgaren serveras dessutom med en ljuvlig hemgjord parmesanmajonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Parmesanmajonnäs: Mixa ihop ägg, äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Rör ner parmesan, tabasco och salt.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skär bort foten på svampen och finhacka den.
  4. Blanda vitlök, olja, salt och peppar i en bunke. Vänd runt svamparna i marinaden. Lägg med undersidan upp i en ugnsform och lägg den hackade foten i. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Fyllning: Höj temperaturen i ugnen till 250°C grill/övervärme.
  6. Skär mozzarellan i 4 skivor (för 4 port).
  7. Blanda ihop övriga ingredienser. Fördela fyllningen i svampen och lägg på mozzarellan. Gratinera tills osten smälter.
  8. Blanda ruccola, olja, citronskal och parmesan. Rosta bröden.
  9. Bred parmesanmajonnäsen på bröden och fördela ruccolan. Lägg på portabellon och lägg ihop.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av hamburgerbröd och ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 4
Parmesanmajonnäs
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 2 dl neutral matolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 - 2 krm tabasco
  • 1/2 tsk salt
  • 4 portabellosvampar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
Fyllning
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl pesto
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 1/2 dl hackade soltorkade tomater
  • 2 msk ströbröd
  • 1 - 2 krm tabasco
  • 65 g ruccola
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm finrivet citronskal
  • 1/2 dl grovriven parmesanost
  • 4 hamburgerbröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 4642 kJ / 1109 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept