Little Italy burger – italiensk burgare

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
3
Little Italy burger – italiensk burgare

Hamburgare på italienskt vis! Ingredienser som för tankarna till Italien sätter smak på denna magiskt goda vegoburgare med portabellosvamp, pesto, mozzarella, ruccola, citron och parmesan. Portabelloburgaren serveras dessutom med en ljuvlig hemgjord parmesanmajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Little Italy burger – italiensk burgare

Ingredienser

4 portioner

Parmesanmajonnäs

1   ägg
1   äggula
1 tsk  dijonsenap
2 tsk  vit balsamvinäger
2 dl  neutral matolja
1 dl  finriven parmesan
1 - 2 krm  tabasco
1/2 tsk  salt
4   portabellosvampar
1   finhackad vitlöksklyfta
3 msk  olivolja
3 krm  salt
2 krm  svartpeppar

Fyllning

1   mozzarella (à 125 g)
1 dl  pesto
2 msk  rostade pinjenötter
1/2 dl  hackade soltorkade tomater
2 msk  ströbröd
1 - 2 krm  tabasco

Tillbehör

65 g  rucola
1 msk  olivolja
1 krm  finrivet citronskal
1/2 dl  grovriven parmesan
4   hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av hamburgerbröd och ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

God men förstod inte om de sistnämnda, ruccola, citronskal, olja och parmesan ska blandas i fyllningen eller om man bara ska lägga ihop burgaren med det.

Åsa

2020-09-28

Hej Åsa! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet. Ruccolan blandas med citron, olja och parmesanost och fungerar som en sallad man lägger på burgaren. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-09-29

Jag älskade dem! Synd att de dröp av mkt olja. Antar att det kommer både från de soltorkade tomaterna och peston. Lite ”oljig” för min smak. Tog 1/2 dl pesto istället för 1 dl och nästa gång ska jag torka av de soltorkade tomaterna från olja så kanske det blir bättre. Men otroligt goda!

Jenny

2020-06-28

Godaste vegetariska burgaren någonsin!

Fredrik

2020-06-28

Näringsvärde per portion

Energi4642 KJ / 1109 kCal
Fett93 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Portabelloburgare med avokado och rostad potatis
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smash burger
Betyg 4.2 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampburgare med tomatdressing och grillost
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Portabello med spenat och mozzarella
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Burgare med tacopotatis
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga