Att barbequegrilla är en särskild teknik där man grillar en hel köttbit långsamt. Resultatet blir ett saftigt och gott. Här lär ICAs kock och grillmästare ut flera bra knep för att lyckas!

Är du sugen på grillat? Upptäck alla våra recept på grillat!

6 enkla steg till barbeque

  • Lägg kolen som en orm

    Lägg kolen runt om i grillen som en orm och tänd i ena änden. Det ger låg värme under lång tid.

  • Krydda köttet

    Gnid in fläskkarré med salt, chiliflakes och svarpeppar.

  • Grilla

    Lägg köttet på grillen, stoppa in en grilltermometer mitt i köttet, lägg på locket och grilla på indirekt värme i cirka fyra timmar. Fyll på lite kol om det behövs.

    Här hittar du rätt innertemperatur.

  • Pensla köttet

    Pensla med din favorit BBQ-sås på och runt om köttet i slutet mot grillningen.

    Recept på BBQ-såser

  • Viktigt att låta köttet vila

    Låt köttet vila i cirka 10 minuter innan du skär upp det för att behålla köttsaften.

  • Servera och njut

    Skiva köttet och lägg det på en bräda, (till exempel skärbrädan) och servera med gurksalsa, sesam BBQ-sås, rostade potatisklyftor och en god krispig sallad.

    Till receptet