Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hel grillad fläskkarré med sesam-BBQ-sås och gurksalsa

Grillad fläskkarré i hel bit med barbeque-sås och fruktig salsa av gurka, melon och papaya. Pensla karrén med sås under grilltiden, och grilla på indirekt värme. En ljuvlig BBQ-rätt med ugnspotatis och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Blanda grillsås med ketchup, sesamolja, honung och peppar. Gnid in fläskkarrén med salt.
  2. Grilla fläskkarrén runt om så att den får färg. Grilla karrén på indirekt grillning. Pensla med sesam BBQ Sås runt om några gånger mot slutet av grillningen. Köttet är klart när innertemperaturen är 85˚C.
  3. Salsa: Skala, kärna ur och tärna gurka, papaya och melon. Ansa och strimla salladslöken fint. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin fint.
  4. Blanda gurka, papaya, melon, sallads- och vitlök, chili, limejuice och sweet chilisås.
  5. Skiva köttet. Servera med ugnsstekta potatisklyftor, gurksalsa och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hickorysåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg fläskkarré
  • flingsalt med chili
Sesam-BBQ-sås
  • 2 1/2 dl hickory grillsås
  • 2 msk tomatketchup
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk mald fempeppar eller svartpeppar
Gurksalsa
  • 1 gurka
  • 1 papaya
  • 1 liten galiamelon
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chili
  • 2 msk pressad limesaft
  • 1/2 dl sweet chilisås
Till servering
  • potatisklyftor
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4153 kJ / 988 kCal