En köttbit är nog det mest vanliga som läggs på grillen. Men för att få till den där saftiga grillade köttbiten finns några knep du bör känna till. I den här matskolan visar vi två olika sätt att grilla kött på!
Hitta din favorit i sommar bland alla våra
recept till grillfesten!
Låt köttet bli rumsvarmt i 20-30 minuter innan du sätter igång.
Pensla köttet med olja.
Salta och peppra precis innan grillning.
Förbered en sida på grillen för indirekt grillning och en för direkt.
Grilla över direkt värme tills köttet fått en fin grillyta. Flytta sedan över köttet till den indirekt delen på grillen och stoppa in en grilltermometer.
Här hittar du rätt innertemperaturer.
Fördelen med det här sättet att grilla kött är att det är enklare att uppnå perfekt resultat.
Grilla klart köttet över direkt värme. Vänd ofta så köttet inte bränns.
Det här sättet att grilla är något enklare, men å andra sidan kan det lätt brännas vid eller bli för torrt, eller i värsta fall bränt på utsidan och rått på insidan om man har lite otur.
Låt köttet vila 5 minuter innan servering.