Olika detaljer tar olika lång tid, och ofta varierar även storleken. Därför är innertemperaturen ett bra mått. Stick in en digital termometer i mitten av den tjockaste delen. Om köttet har ben sticker du in termometern i mitten av den tjockaste delen, intill benet.
Hitta direkt:
Temperatur nötkött Temperatur lamm Temperatur kalv Temperatur fläsk Temperatur hjort, älg, rådjur & ren Temperatur kyckling & kalkon Temperatur fisk
Innertemperatur för blodigt, medium och välstekt
Blodigt / rare: 50-54˚C (Nöt, lamm)
Medium / medium rare: 55-57˚C (Nöt, kalv, lamm)
Medium välstekt / medium: 58–65˚C (Nöt, kalv, lamm)
Välstekt / well-done: 70˚C (Fläsk, nöt, kalv, lamm)
Innertemperatur nötkött
Ryggbiff 50-70˚C
Entrecôte 50-70˚C
Flankstek 55-70˚C
Fransyska 75˚C
Högrev 80˚C
Nötbog 75-80˚C
Nötbringa 85-90˚C
Oxfilé 50-70˚C
Rostas 55-70˚C
Rumpstek 55-70˚C
Ungnötslever 60-70˚C
Ytterlår 80-85˚C
Märgpipa 80˚C
Nötfärs 70˚C
Rostbiff 58-70˚C
Innertemperatur lamm
Lammentrecôte 56-70˚C
Lammfilé 56-70˚C
Lammfärs 70˚C
Lammkotlett 56-70˚C
Lammracks 56-70˚C
Lammstek 58-70˚C
Lammytterfilé 56-70˚C
Lammrostbiff 56-70˚C
Innertemperatur kalv
Kalventrecôte 58-70˚C
Kalvfilé 56-70˚C
Kalvfärs 70˚C
Kalvstek 65˚-70˚C
Kalvytterfilé 58-70˚C
Innertemperatur fläsk
Benfri fläskkotlett 70˚C
Benfri fläskkotlettrad 70˚C
Flintastek 70˚C
Fläskbog 70˚C
Fläskfilé 70˚C
Fläskfärs 70˚C
Fläskkarré 80-85˚C
Fläskytterfilé 70˚C
Grillspjut 70˚C
Julskinka 72˚C
Fläskkotlett 70˚C
Kotlettrad 72˚C
Skinka 70˚C
Skinkstek 70˚C
Sidfläsk 80˚C
Köttfärslimpa (blandfärs) 70˚C
Innertemperatur vilt och ren
Renstek 58-70˚C
Hjortfile 56-70˚C
Hjortstek 58-70˚C
Rådjurssadel 56-70˚C
Rådjursstek 58-70˚C
Vildsvin 72˚C
Vildsvinsstek 72˚C
Älgfilé, kalv 56-70˚C
Älgkött kalv, biff 56-70˚C
Älgfilé 56-70˚C
Älgstek, fransyska 75˚C
Älgkött kalv, entrecôte 56-70˚C
Älgkött, biff 56-70˚C
Älgkött, entrecôte 56-70˚C
Innertemperatur kyckling och kalkon
Hel kyckling 82˚C (intill benet)
Kycklingfilé 72˚C
Kycklingklubba 82˚C (intill benet)
Kycklinglår 82˚C (intill benet)
Kycklinglårfilé 72˚C
Kycklingspett med lårfilébitar 72˚C
Kycklingvingar 82˚C
Kalkon 72˚C (intill benet)
Kalkonbröst 72˚C
Kalkonfilé 72˚C
Innertemperatur fisk
Hel fisk 56˚C (längs ryggbenet på fiskens tjockaste del)
Lax 52-56˚C
Tonfisk albacore 32˚C
Torsk 56˚C
Torskrygg 56˚C
Hälleflundra 56˚C