Blåbärsmuffins med zucchini
Baka saftiga muffins med en hemlig ingrediens! I dessa fluffiga små bakverk med söta blåbär gömmer sig också zucchini som gör muffinsarna extra saftiga.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
24 st
4 dl finriven zucchini (4 dl motsvarar ca 150 g)
3 ägg
2 1/4 dl neutral rapsolja
4 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk finrivet citronskal
2 dl färska eller frysta blåbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi796 KJ / 190 kCal
Fett8 g
Salt3.9 g
Kolhydrater27 g
Protein2 g
Kommentarer
Låter gott, men behöver göra den glutenfri. Trodde att jag skulle kunna hitta det här… Vad rekommenderar ni?
Lena
2024-02-02Hej Lena! Enligt Semper så ska det vara möjligt att byta ut vetemjölet mot 360 g glutenfri mjölmix. Det är dock inget vi har testat. Annars har du en naturligt glutenfritt muffinsrecept här, om du vill prova; https://www.ica.se/recept/glutenfria-solrosmuffins-med-morot-och-apelsin-723014/ Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-05Tack för tippset att ha mindre socker i. Jag tog bara 2,5 dl. Var lagom. .
Monika
2023-11-07Saftiga och mycket goda muffins. En klar favorit!
Ingela
2023-10-23