Ketchup på rostade tomater
Ta ketchup till en ny nivå med denna hemmagjorda variant på rostade tomater som ger ketchupen en djup och intensiv smak och bistår med naturlig sötma. Med denna ketchup förhöjs smaken på familjens alla favoriträtter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
ca 3 dl
1 kg färska tomater
2 små gula lökar
2 - 4 dl vatten
3 - 6 msk honung
4 - 6 msk ättiksprit (12%)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi997 KJ / 240 kCal
Fett0.5 g
Salt0 g
Kolhydrater51 g
Protein4 g
Kommentarer
Tyvärr gjorde jag från tidningen och såg inte recensionerna. Även jag fick en rinnig sås. Tänker att vattnet är helt onödig till att starta med. Möjligtvis råd att spä till rätt konsistens.
Kerstin
2023-08-27Hej Kerstin! Tråkigt att det inte blev bra. Vi har stämt av med receptkreatören och nu uppdaterat till 2-4 dl vatten och att man börjar med den mindre mängden vatten. Detta eftersom innehållet av vätska i tomater kan variera. Hoppas det ändå blev en god tomatsås. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-06Önskar att jag hade läst föregående kommentar innan jag gjorde receptet. God i smaken och kommer bli en bra bas till en köttfärssås eller liknande. Men alldeles för vattnig för att kallas ketchup..
Lina
2023-08-20Tack för era kommentarer Lina och Hanna! Vi har förtydligat i receptet att man ska koka till simmig konsistens. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-21God men ska det vara 4 dl vatten får man nog koka väldigt länge, jag fick 5 dl tunn tomatsoppa med detta recept tyvärr.
Hanna
2023-08-19