Njut av en färgsprakande och fräsch bulgursallad med rostade grönsaker, stekt halloumi och en uppfriskande vinägrett på färska örter. God och enkel sallad som passar lika bra till middag som till lunch eller på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt eller tofu.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God sallad som lyftes av vinägretten dock var vinägretten alldeles för salt, 1 tsk låter lite väl mycket. Nästa gång kommer jag minska på saltet!
Gabriella
2023-09-10Tog havreris istället för bulgur och skippade löken, plus lite grillkrydda på ugnsgrönsakerna. Supergott!
Otto
2023-09-02Wow så god, rekommenderar verkligen denna rätt! Saftig och smakrik.
Carina yvonne
2023-08-26