Att koka soppa på rotfrukter är ett perfekt sätt att njuta av säsongens råvaror. Välj dina favoriter som potatis, rotselleri eller palsternacka och ugnsrosta tillsammans med örter och vitlök innan de kokas ihop till en värmande, gräddig soppa.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod soppa, vi hade även i purjolök samt toppade med krutonger, solroskärnor och knaperstekt bacon. Resterna åt jag till lunch nästa dag. Då toppade jag med tomater och mozzarella. Också gott!
Elisabeth
2023-09-28Jöttegod och vacker. Jag rörde ner en tsk dijonsenap och hade créme fraîche istället för grädde. Dutch Baby (sök på det receptet, vansinnigt gott) till efterrätt. Supervardagsmiddag!
Carola
2023-09-18Fantastiskt gott med god smak av dom rostade grönsakerna! Vi kom också fram till att ha lite cilli i var ett steg till på skalan. Vi funderar också på att göra den lite starkare med räkor i😁!
Andreas
2023-09-05