Laga en risotto med rödbetor som är en fröjd för både öga och gom då rödbetorna inte bara ger denna klassiska risotto en djup smak utan också en vacker rödrosa färg. Toppa med färsk timjan och rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Näringsvärdet är beräknat utan parmesan och timjan till servering.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde Västerbottensost och rostade valnötter, mycket gott!
Anne brigitte
2023-09-13Som total nybörjare hade jag uppskattat mer detaljerade instruktioner om själva kokandet av risotton. Men det löste sig och blev fantastiskt gott. Hade även i mer vin än receptet. Hällde i lite här och där. Jag toppade med chèvre och smörstekta kantareller med vitlöksbröd till. Underbart!!
Susanna
2023-08-25