Rödbetsrisotto
Laga en risotto med rödbetor som är en fröjd för både öga och gom då rödbetorna inte bara ger denna klassiska risotto en djup smak utan också en vacker rödrosa färg. Toppa med färsk timjan och rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
300 g rödbetor
2 grönsaksbuljongtärningar
10 dl vatten
1 liten rödlök
1 msk smör
3 dl avorioris
2 dl vitt vin
2 dl finriven parmesan
1 msk färsk hackad timjan (1 msk färsk motsvarar ca 1 tsk torkad)
salt
Serveringsförslag
1 dl rostade hasselnötter
parmesan
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan parmesan och timjan till servering.
Energi1988 KJ / 475 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god risotto. De rostade hasselnötterna och timjan gjorde rätten mycket bra.
Lena
2024-01-07Använde Västerbottensost och rostade valnötter, mycket gott!
Anne brigitte
2023-09-13Som total nybörjare hade jag uppskattat mer detaljerade instruktioner om själva kokandet av risotton. Men det löste sig och blev fantastiskt gott. Hade även i mer vin än receptet. Hällde i lite här och där. Jag toppade med chèvre och smörstekta kantareller med vitlöksbröd till. Underbart!!
Susanna
2023-08-25