Zucchinibollar
Den härliga zucchinin går att använda till mycket! Här får den ta plats i läckra zucchinibollar som friteras gyllene med en krispiga yta och ett saftigt, mjukt inre. Gott som snacks till fördrinken eller på buffébordet och serveras med fördel nyfriterade med en god dippsås.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g zucchini
1 tsk salt (att dra ur vätska med)
1 dl kikärtsmjöl
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk persilja eller timjan
1 tsk bakpulver
1/2 tsk svartpeppar
3/4 tsk salt
olja (till fritering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1242 KJ / 296 kCal
Fett13 g
Salt3.4 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g
Kommentar
Hade förväntat mig att de skulle vara både krispigare och luftigare men kul recept med lagom sälta.
Elin
2023-08-19