Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad sallad med sparris, ratatouille och mozzarella

Här har du en fransk klassiker – i ny glödande förpackning. Bokstavligen talat. Ratatouille är lika fräscht som matigt mättande. Nu i en skönt grön och somrig variant med sparris och mozzarella.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ratatouillepaket: Dela tomaterna och krama ur kärnorna i en bunke. Blanda tomatkärnorna med tomatpurén.
  2. Tärna tomatköttet. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär zucchinin i centimeterstora tärningar. Strimla fänkålen tunt. Repa av rosmarinbladen från stjälkarna.
  3. Blanda samtliga ingredienser med tomatkärnorna. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg ut 4 ark folie (för 4 port) ca 40x60 cm och vik dem dubbla. Fördela grönsakerna på arken och vik ihop så att det blir ett tätt paket. 
  5. Grilla paketen på indirekt värme (under lock) ca 30 minuter.
  6. Sallad: Skär eller bryt av nedre delen (ca 2 cm) av sparrisen. Skala om den är grov.
  7. Ansa och dela salladen genom roten.
  8. Lägg sparris, sallad och bröd på ett fat, ringla över olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Vänd runt ordentligt och grilla.
  9. Låt mozzarellan rinna av och riv den i grova bitar.
  10. Lägg grillad sallad, sparris och bröd på tallrikar och ringla över ratatouillen med en sked. Toppa med mozzarella och ringla över olivoljan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Ratatouillepaket
  • 4 tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • grillfolie
Sallad
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 romansallad
  • 4 skivor levainbröd
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1756 kJ / 419 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer