Ugnsratatouille med bakat ägg

5
3 Klimatsmart
Ugnsratatouille med bakat ägg

Ugnsratatouille är full av goda grönsaker och smaker. Zucchini, aubergine, paprika och vitlök blandas med bland annat timjan, spiskummin och cayennepeppar. För extra matighet knäcker du i fyra ägg som får bakas de sista 10 minuterna i ugnen. Servera ugnsratatouillen med bulgur och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Ugnsratatouille med bakat ägg

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
zucchini (à ca 300 g)
1
aubergine (à ca 300 g)
2
röda paprikor
3 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
1 tsk
spiskummin
1/2 tsk
cayennepeppar
2
vitlöksklyftor
390 g
finkrossade tomater
1 tsk
timjan eller rosmarin
4
ägg
4
port bulgur
2
hjärtsalladshuvuden
1
citron
1 msk
rapsolja
1/2
förp färsk basilika (à 20 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Carola

2021-01-21

Otroligt gott. Tack för alla tips här i appen. Funkar jättebra att göra dubbel sats och spara till lunch dagen därpå. Och jag häver nästa tvångsmässigt i chili flakes i det mesta... Kommer göra många gånger.

Elizabet

2020-12-10

Väldigt god! Men många moment att göra för en vanlig vardagsmiddag.

Lillemor

2020-12-03

Blev oerhört gott! Jag tog det vi hade hemma - bytte aubergine mot broccoli och kummin istället för spiskummin. Kryddade starkt och lät ratatouillen vara dubbel tid ugnen för att äggen skulle bli mer lagade. Kommer definitivt göra om rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 1788 KJ / 426 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept