Ratatouille grundrecept
Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
400 g aubergine
400 g zucchini
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 burk skalade tomater (à 400 g)
salt
Förslag på kryddkombinationer
2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi666 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentarer
Med corianderfrön och spiskummin blev denna ratatouille extra god
Eva
2024-11-16Har lagat detta recept många ggr. Ett tips om man gör en stor sats, krydda inte upp den innan du fryser in. Gör man så blir användningen mkt större. Älskar att göra shaksjuka(?) med kryddning enl förslag. Äggen blir så goda. Och ratatouille( timjan och rosmarin) till lammracks, så gott! Gör en stor sats just nu
Ann-christin
2024-09-22Jättebra testat med rosmarin och timjan, det var underbart med bulger också!
Mercy
2024-06-29