Ratatouille, grundrecept

123
13
Ratatouille, grundrecept

Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ratatouille, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
400 g aubergine
400 g zucchini
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 burk skalade tomater (à 400 g)
salt

Förslag på kryddkombinationer

2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Krydda loss! Välj en av kryddkombinationerna, men testa gärna en ny nästa gång!

Vad tyckte du om receptet?

123

Kommentarer

Heléna

2022-07-12

Bra recept! Kryddade m grönsaksbuljong, citronsaft, rosmarin och timjan. GOTT!

Anette

2022-02-27

Vi kryddade med chiliflakes, färsk rosmarin och mejram. I med en burk stora vita bönor och serverade med grillad halloumi och gnocci. Gott, vegetariskt och glutenfritt.

Nina

2020-10-11

Supergod! Använde timjan/rosmarin och en msk aivar och lite grönsaksbuljong 👌🏻

Näringsvärde per portion

Energi 666 KJ / 159 kCal
Fett 7 g
Salt 2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden