Ratatouille, grundrecept

62
11
Ratatouille, grundrecept

Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ratatouille, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
3
vitlöksklyftor
400 g
aubergine
400 g
zucchini
1
röd paprika
2 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
1 1/2 dl
torrt vitt vin eller matlagningsvin
1
burk skalade tomater (à 400 g)
-
salt

Förslag på kryddkombinationer

2 tsk
rosmarin + 1 tsk timjan
2 tsk
malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
2 tsk
malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
-
rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
-
rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Krydda loss! Välj en av kryddkombinationerna, men testa gärna en ny nästa gång!

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Nina

10/11/2020

Supergod! Använde timjan/rosmarin och en msk aivar och lite grönsaksbuljong 👌🏻

Karolina

10/5/2020

Gjort detta recept flera gånger och perfekt att kunna smaksätta lite olika samt ha som tillbehör till olika rätter.

Cecilia

8/24/2020

Jättegod! Med lite ratatouilletrauma från barndomen blev jag mycket glatt överraskad! Testade att göra tortillapizzan bland de fem rätterna som föreslogs. Mycket nöjd!

Näringsvärde per portion

Energi 666 KJ / 159 kCal
Fett 7 g
Salt 2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept