ÖVER 60 MIN | Medel

Ratatouille, grundrecept

Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftorna. Grovhacka auberginen, zucchinin och paprikan (urkärnad). 
  2. Fräs löken i en stor stekpanna eller i en kastrull i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt resten av oljan och lägg i zucchini, aubergine och stek ytterligare 10 minuter. 
  4. Tillsätt paprikan, tomatpuré, vitt vin och de skalade tomaterna. Koka på svag värme ca 30 minuter. Välj nu kryddning och tillsätt den. Smaka av med salt.
  5. Tips på hur du kan laga 5 smarta rätter med ratatouille.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Krydda loss! Välj en av kryddkombinationerna, men testa gärna en ny nästa gång!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g aubergine
  • 400 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 burk skalade tomater (à 400 g)
  • salt
Förslag på kryddkombinationer
  • 2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
  • 2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
  • 2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
  • rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
  • rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish

Näringsvärde
Per portion

Energi 666 kJ / 159 kCal