Ratatouille grundrecept

Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
400 g aubergine
400 g zucchini
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 burk skalade tomater (à 400 g)
salt
Förslag på kryddkombinationer
2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish
Gör så här
00:10:00
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi666 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag testade med Salvia vilket inte blev så bra /Lennart
Lennart
2025-02-20Jättegod! Hade i Salvia också. Tycker det hör till 😀. /Eva
Eva
2025-02-16Väldigt god. Gjorde en stor satsning. Kul och bra med olika smak kombinationer.
Annika
2025-01-25