Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Råkorv med tysk potatissallad och smakrik vitlökskål

Bjud vänner och bekanta på en härligt smakrik korvrätt! Potatissalladen blir fantastiskt god när potatisen först får sjuda i kycklingbuljong och surkålen får en härlig smak av vitlök. Servera tillsammans med grillade eller stekta råkorvar med smak av timjan och tomat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Koka upp buljongen och sjud potatisskivorna tills de nästan är klara. Slå av buljongen men spara 1 dl (för 4 port) och blanda den med vinäger, olja och senap.
  2. Lägg tillbaka de ljumma potatisskivorna och blanda i persilja, salladslök, kapris och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Senap: Lägg senapspulver i en bunke, slå på vatten och rör så det blir klumpfritt. Rör i senap, honung och låt dra i 10-15 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.
  4. Kål: Bryn smör så att det blir gyllenbrunt, stek vitlöksskivorna gyllenbruna och lägg sedan i surkålen. Rör om och låt bli varmt, tillsätt vinäger. Låt vätskan sjuda in under omrörning och smaka av med salt och peppar. Håll ljummet tills servering.
  5. Till servering: Grilla eller stek korvarna. Servera på stort fat med potatissallad i botten, på med nygrillade korvar, toppa med vitlökskål och honungssenap. Färskriven pepparrot på sidan om.

Recept och bild från Scan.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 2 l kycklingbuljong
  • 1 kg fast potatis (skivad med skal)
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl hackad persilja
  • 3 skivade salladslökar
  • 3 msk kapris
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
Honungssenap
  • 1 dl senapspulver
  • 3/4 dl kokande vatten
  • 1 dl svensk senap
  • 1/2 dl honung
  • salt och vitpeppar
Vitlökskål
  • 50 g smör
  • 4 tunnskivade vitlöksklyftor
  • 300 g surkål
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 12 råkorvar (timjan och tomat)
  • 3 dl riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3921 kJ / 934 kCal