Råkorv med tysk potatissallad och smakrik vitlökskål
Bjud vänner och bekanta på en härligt smakrik korvrätt! Potatissalladen blir fantastiskt god när potatisen först får sjuda i kycklingbuljong och surkålen får en härlig smak av vitlök. Servera tillsammans med grillade eller stekta råkorvar med smak av timjan och tomat.
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
2 l kycklingbuljong
1 kg fast potatis (skivad med skal)
3 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
2 msk dijonsenap
2 dl hackad persilja
3 skivade salladslökar
3 msk kapris
1 finhackad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
Honungssenap
1 dl senapspulver
3/4 dl kokande vatten
1 dl svensk senap
1/2 dl honung
salt
vitpeppar
Vitlökskål
50 g smör
4 tunnskivade vitlöksklyftor
300 g surkål
2 - 3 msk äppelcidervinäger
salt
svartpeppar
Till servering
8 - 12 råkorvar (timjan och tomat)
2 - 3 dl riven pepparrot
Gör så här
Recept och bild från Scan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3921 KJ / 934 kCal
Fett56 g
Salt6.84 g
Kolhydrater74 g
Protein31 g
Kommentar
Serveras potatissalladen varm eller kall?
Berit
2024-08-19Hej Berit! Det går bra att servera den både kall och varm. Jag hade serverat den varm/ljummen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-20