Chilikorv med grillad roman- och broccolisallad

7
0
Chilikorv med grillad roman- och broccolisallad

Cesarsallad i ny tappning! Här gör vi den med grillad smakstark råkorv, slänger salladsbladen på grillen och steker kaprisen i rikligt med olivolja. Servera med grillade broccolibuketter, krutonger och sardeller. Ringla över olivolja och strö rikligt med parmesan på toppen! Smaklig spis!

Chilikorv med grillad roman- och broccolisallad

Ingredienser

4 portioner
1 msk kapris
2 - 3 msk olivolja
2 delade romansalladshuvuden
2 delade broccolibuketter
2 halverade silverlökar
3 - 4 hackade vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
2 halverade citroner
8 råkorvar (chili och oregano)

Tillbehör

4 - 6 grovt skurna sardellfiléer
1 dl grovriven parmesan
1 dl krutonger

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger, eller gör egna av glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: vissa äggallergiker kan vara extra känsla mot lysozym i parmesanen.

Gör så här

Recept och bild från Scan.

Tips

Ringla gärna extra olivolja över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1697 KJ / 403 kCal
Fett 29 g
Salt 3.96 g
Kolhydrater 14 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden