Chilikorv med grillad roman- och broccolisallad

Cesarsallad i ny tappning! Här gör vi den med grillad smakstark råkorv, slänger salladsbladen på grillen och steker kaprisen i rikligt med olivolja. Servera med grillade broccolibuketter, krutonger och sardeller. Ringla över olivolja och strö rikligt med parmesan på toppen! Smaklig spis!

Ingredienser
4 portioner
1 msk kapris
2 - 3 msk olivolja
2 delade romansalladshuvuden
2 delade broccolibuketter
2 halverade silverlökar
3 - 4 hackade vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
2 halverade citroner
8 råkorvar (chili och oregano)
Tillbehör
4 - 6 grovt skurna sardellfiléer
1 dl grovriven parmesan
1 dl krutonger
Gör så här
Recept och bild från Scan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1697 KJ / 403 kCal
Fett29 g
Salt3.96 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer