Så tillagar du råkorv
Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.
Det bästa sättet att få krispigt bacon till många är att steka ditt bacon i ugnen. Här berättar vi hur du gör. Ska du göra till färre går det såklart utmärkt att steka ditt bacon i micron, i stekpannan eller till och med i våffeljärnet. Håll till godo, vi har tipsen för det med!
Tips: här hittar du alla våra recept med bacon!
Sätt ugnen på 220 °C. Lägg baconskivorna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper
Skjutsa in baconen i ugnen i ca 7-9 minuter. Tiden varierar något beroende på ugn, men det är klart när baconen blivit knaprig.
Låt baconen rinna av på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper. På så sätt får du enkelt bort överflödigt fett.
Att steka bacon i micro fungerar oväntat bra, särskilt om du inte ska göra bacon till så många. Lägg hushållspapper på en tallrik och placera 3-4 skivor bacon på pappret. Lägg sedan ett lager hushållspapper till över baconet och kör på full effekt i micron cirka 3 minuter. Håll lite koll så lär du dig till slut hur ditt favoritbacon blir bäst i just din micro.
Passar förvånansvärt bra att steka bacon i våffeljärn. Temperaturen i ett varmt järn är perfekt så det är bara att tuta och köra. Se till att rengöra ordentligt sen bara, så inte alla dina våfflor smakar bacon sen. Om du inte föredrar det då förstås!
Saftig baconinlindad kyckling är en riktig klassiker. En rätt som alla kan och hinner laga, till och med efter jobbet. Kyckling och bacon är allt du behöver, men det räcker mer än nog för att tillfredsställa hungern och smaklökarna.
Baconlindad kycklingfiléBaconlindad fläskfilé är underbart gott. Linda bacon runt fläskfilén innan du bryner den och låt sedan köttet bli klart i ugnen då blir köttet extra saftigt och gott. Smetanabearnaise med sin klassiska dragonsmak är det perfekta tillbehöret, kanske tillsammans med potatis och en fräsch tomatsallad.
Baconlindad fläskfiléFavoriten i många hem kan nog vara raggmunk och här görs den i en långpanna med bacon på toppen vilket ger en god och knaprig yta! Skjut in i ugnen och låt den stå i cirka 20 minuter. Passa på att under tiden röra ihop lingonen som är det självklara tillbehöret. Husmanskost när den är som bäst!
Raggmunk i ugn med baconKabanoss, bacon, sparris och citron – och lite dijonsenap förstås. Gott behöver inte vara svårare än så! Tillaga korvarna i ugnen eller, om vädret tillåter, lägg dem på grillen.
Sparrisfyllda kabanosser med bacon och citronUgnspannkaka är ett klassiskt recept som uppskattas av alla. Denna fluffiga ugnspannkaka med bacon och purjolök är lättlagad och otroligt god till vardagsmiddagen.
Ugnspannkaka med bacon och purjolökKlicka här för att logga in enkelt med Mobilt BankID eller lösenord!
Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.
Sugen på en värmande, mustig middag? Låt ugnen göra jobbet! Vi bjuder på 3 härliga recept.
Alla köttbitar kräver olika tillagning - lär dig vilken teknik som passar till vad.
Vi visar hur du med marinad, stekpåse och termometer förbereder en hel karré för grillen.
Här hittar du den perfekta innertemperatur för just din köttdetalj.
Här är märkningarna du ska titta efter för en godare kyckling och middagsrecept att prova.
Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.
Olika bakformar passar till olika bakverk. Här hjälper vi dig välja rätt!