Baconskola

Bacon i ugn

Det bästa sättet att få krispigt bacon till många är att steka ditt bacon i ugnen. Här berättar vi hur du gör. Ska du göra till färre går det såklart utmärkt att steka ditt bacon i micron, i stekpannan eller till och med i våffeljärnet. Håll till godo, vi har tipsen för det med!
Tips: här hittar du alla våra recept med bacon!

Så gör du bacon i ugn

  1. 1. Lägg bacon på en plåt

    Sätt ugnen på 220 °C. Lägg baconskivorna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper

  2. 2. In i ugnen

    Skjutsa in baconen i ugnen i ca 7-9 minuter. Tiden varierar något beroende på ugn, men det är klart när baconen blivit knaprig. 

  3. 3. Låt rinna av

     Låt baconen rinna av på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper. På så sätt får du enkelt bort överflödigt fett.

Andra vägar till krispigt bacon

  • Bacon i stekpanna

    1. Stek inte i torr panna. I princip friteras bacon i sitt eget fett, men i torr panna rinner fettet ut och räcker inte till. Använd lite fett (smör, olja eller rapsoljeblandning). Fettet ska hettas upp innan du lägger i baconskivorna.
    2. Använd medelstark värme. På för låg värme blir bacon kokt, och på för hög värme blir det brännt. När smör/olja bryns men inte bränns är det lagom temperatur.
    3. Stek inte mer bacon åt gången än det får plats på stekpannans yta. (har du en panna med tjock botten bevaras värmen bättre och har du en stekpanna med höga kanter blir det mindre stänk från fettet).
    4. Lägg försiktigt ut baconskivorna platt i pannan.
    5. Rör inte om i pannan. Rör du om sjunker temperaturen i pannan och baconskivorna släpper en massa vätska. Sker detta är det viktigt att hälla bort vätskan så baconet inte blir kokt istället för stekt.
    6. Vänd när kanterna precis börjar bli rödbruna längst ut.
    7. Låt rinna av på hushållspapper.
       
  • Bacon i micro

    Att steka bacon i micro fungerar oväntat bra, särskilt om du inte ska göra bacon till så många. Lägg hushållspapper på en tallrik och placera 3-4 skivor bacon på pappret. Lägg sedan ett lager hushållspapper till över baconet och kör på full effekt i micron cirka 3 minuter. Håll lite koll så lär du dig till slut hur ditt favoritbacon blir bäst i just din micro.

  • Bacon i våffeljärn

    Passar förvånansvärt bra att steka bacon i våffeljärn. Temperaturen i ett varmt järn är perfekt så det är bara att tuta och köra. Se till att rengöra ordentligt sen bara, så inte alla dina våfflor smakar bacon sen. Om du inte föredrar det då förstås!

Recept med bacon i ugn

  1. Baconlindad kycklingfilé

    1. Baconlindad kycklingfilé

    Betyg 4.2 av 5.
    283 personer har röstat
    Receptet har 37 kommentarer.

    Saftig baconinlindad kyckling är en riktig klassiker. En rätt som alla kan och hinner laga, till och med efter jobbet. Kyckling och bacon är allt du behöver, men det räcker mer än nog för att tillfredsställa hungern och smaklökarna.

    Baconlindad kycklingfilé
  2. Baconlindad fläskfilé

    2. Baconlindad fläskfilé

    Betyg 4.4 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Baconlindad fläskfilé är underbart gott. Linda bacon runt fläskfilén innan du bryner den och låt sedan köttet bli klart i ugnen då blir köttet extra saftigt och gott. Smetanabearnaise med sin klassiska dragonsmak är det perfekta tillbehöret, kanske tillsammans med potatis och en fräsch tomatsallad.

    Baconlindad fläskfilé
  3. Raggmunk i ugn med bacon

    3. Raggmunk i ugn med bacon

    Betyg 3.2 av 5.
    331 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer.

    Favoriten i många hem kan nog vara raggmunk och här görs den i en långpanna med bacon på toppen vilket ger en god och knaprig yta! Skjut in i ugnen och låt den stå i cirka 20 minuter. Passa på att under tiden röra ihop lingonen som är det självklara tillbehöret. Husmanskost när den är som bäst!

    Raggmunk i ugn med bacon
  4. Sparrisfyllda kabanosser med bacon och citron

    4. Sparrisfyllda kabanosser med bacon och citron

    Betyg 3.9 av 5.
    29 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Kabanoss, bacon, sparris och citron – och lite dijonsenap förstås. Gott behöver inte vara svårare än så! Tillaga korvarna i ugnen eller, om vädret tillåter, lägg dem på grillen.

    Sparrisfyllda kabanosser med bacon och citron
  5. Ugnspannkaka med bacon och purjolök

    5. Ugnspannkaka med bacon och purjolök

    Betyg 4 av 5.
    228 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer.

    Ugnspannkaka är ett klassiskt recept som uppskattas av alla. Denna fluffiga ugnspannkaka med bacon och purjolök är lättlagad och otroligt god till vardagsmiddagen.

    Ugnspannkaka med bacon och purjolök
Glöm inte att logga in

Ser du något recept du gillar? Logga in på ica.se för att:

  • Spara recept till senare
  • Lägg ingredienserna till receptet i en inköpslista
  • Skapa receptsamlingar för alla recept du vill spara

Klicka här för att logga in enkelt med Mobilt BankID eller lösenord!

Artiklar (1569)

Tips & recept

Så tillagar du råkorv

Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.

Låt ugnen göra jobbet!

3 värmande middagar i ugn

Sugen på en värmande, mustig middag? Låt ugnen göra jobbet! Vi bjuder på 3 härliga recept.

Grilla hel karré

Vi visar hur du med marinad, stekpåse och termometer förbereder en hel karré för grillen.

Godare & mörare kött!

Innertemperatur

Här hittar du den perfekta innertemperatur för just din köttdetalj.

Matskola

Laga koreansk Bulgogi

Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.

Matskola

Filea apelsin

Vi visar hur du gör för att skalar och filear apelsinen på bästa sätt.