Mat som kräver minimalt med tid i köket och minsta möjliga stresspåslag – så lyder Jessica Frejs filosofi. I sin kokbok Hur lätt som helst visar hon vägen till en enklare och mycket godare vardag! Jessica bjuder Buffé-läsarna på sju recept från kokboken. Vilken blir din favorit?
TIps: Här hittar du tips på enkla, snabba och goda
recept för vardagen.
Jessica Frej, känd från tv-programmen Sveriges mästerkock, Mitt kök och Nyhetsmorgon, har hunnit släppa en rad kokböcker. Med kokboken Hur lätt som helst vill hon hjälpa människor att knäcka koden till det berömda livspusslet och visa att matlagning kan vara väldigt enkelt. Målet är att läsaren ska prova ett nytt recept varje vecka, för att hitta sina favoriter att lägga in i den egna vardagsplaneringen.
Enligt Jessica behöver hemlagad mat varken vara komplicerad eller ta särskilt lång tid. Det handlar snarare om att satsa på enkla recept som gör att man slipper känna sig stressad under processen.
– Vet man att det bara kommer ta en kvart att laga maten, då kan man vara lugn den kvarten. Jag vill att man ska ha i sitt muskelminne att det går lika snabbt att laga mat från grunden som att steka färdigköpta köttbullar och koka snabbmakaroner.
För den som ändå tycker att matlagning känns krångligt är Jessicas bästa tips att försöka se stunden som ett tillfälle att vara kreativ och som en paus i vardagen istället för tvärtom.
– Många har svårt att få ihop livspusslet, men jag menar att man bör försöka ha en mer avslappnad inställning till matlagning och göra den till en del av livet. Livet pågår här och nu, även när du lagar mat.