Tagliatelle med Västerbottensost och kantareller
Krämig tagliatelle med Västerbottensost, vitlök, kantareller och dill tackar väl ingen nej till. Det här är en enkel recept där du bara steker svampen i smör, tillsätter vitlök och sedan grädde och pastavatten. Rör ned tagliatelle och ost och toppa med dill - maten är serverad!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
400 g tagliatelle
500 g kantareller
2 msk smör
1 riven vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 dl riven Västerbottensost
1/2 dl hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2918 KJ / 697 kCal
Fett32 g
Salt1.05 g
Kolhydrater77 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad är det för jubelidiot som har kommit på att blandat i DILL i rätten. Förstörde alla andra smaker totalt.
Håkan
2023-09-09Tillagade denna rätt med viss modifikation. Hade inte alla ingredienser. Resultatet blev mycket bra och mycket gott... Ersatte grädde med fet kokosmjölk, Västerbottenost fick bli en vanlig hårdost, hade i lite bacon samt mer vitlök. Använde torkad dill. Tillsatte ett krm torkad salvia och spagettikrydda. Njam, njam, njam.
Helena
2023-06-16Följde receptet på pricken och det blev supergott! Enklare matlagning är svår att hitta.
Johann
2023-03-27