Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bakad lax med getost

Få smaker slår riktigt god och saftig ugnsbakad lax! Laga getostgratinerad laxfilé med russin och pinjenötter till middag ikväll. De söta russinen, krispiga pinjenötterna och den krämiga getosten blir pricken över i. Servera tillsammans med en grönsallad!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form. Skär ”fickor” i laxen och peta ner russinen. Smula över getosten och toppa med pinjenötter. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  3. Ställ formen i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills innertemperaturen är ca 56°C.
  4. Flytta formen högre upp i ugnen, höj temperaturen till 225°C och slå på grilleffekt i 2–3 minuter så att nötterna får lite färg.
  5. Till servering: Servera med en blandsallad.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port laxfilé (à ca 140 g)
  • 1 dl russin
  • 150 g getost
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2423 kJ / 578 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer