Bakad lax med getost

9
0
Bakad lax med getost

Få smaker slår riktigt god och saftig ugnsbakad lax! Laga getostgratinerad laxfilé med russin och pinjenötter till middag ikväll. De söta russinen, krispiga pinjenötterna och den krämiga getosten blir pricken över i. Servera tillsammans med en grönsallad!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Bakad lax med getost

Ingredienser

4 portioner
4
port laxfilé (à ca 140 g)
1 dl
russin
150 g
getost
1 dl
pinjenötter
1 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Till servering

blandsallad

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2423 KJ / 578 kCal
Fett 43 g
Salt 1.51 g
Kolhydrater 13 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept