Bakad lax med getost

Få smaker slår riktigt god och saftig ugnsbakad lax! Laga getostgratinerad laxfilé med russin och pinjenötter till middag ikväll. De söta russinen, krispiga pinjenötterna och den krämiga getosten blir pricken över i. Servera tillsammans med en grönsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à ca 140 g)
1 dl russin
150 g getost
1 dl pinjenötter
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
blandsallad
Gör så här
00:15:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2423 KJ / 578 kCal
Fett43 g
Salt1.51 g
Kolhydrater13 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Konstig kombo som funkar superbra! Vi brukar göra den med peka-potatis och vitlökssås till. Många vänner kallar det "Estelle-lax" nu för de har också gillat det och det är mitt signum när vi bjuder på mat
Estelle
2024-10-21Jättegott! Va försiktig med saltet bara eftersom osten är salt. Hade inga pinjenötter hemma så krossade några hasselnötter och valnötter istället och det funkade.
Eva-lena
2022-03-24