Isterband med gräddstuvad spetskål och dill
Stekt isterband med stuvad spetskål är comfort food när den är som bäst! Mat som gör att man blir glad oavsett årstid eller dag helt enkelt. Rätten är lätt att laga, och går att variera med olika typer av korv.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
Isterband
4 isterband
1 msk smör
Stuvad spetskål
800 g spetskål
2 msk smör
1 1/2 dl mjölk (3 %)
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk dillfrön
ev dill (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2688 KJ / 644 kCal
Fett54 g
Salt2.96 g
Kolhydrater18 g
Protein18 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Friskt och gott tillsammans.
Ingela
2022-10-19Ett lockande recept. Spetskål är fantastiskt gott. ICA har haft extrapris i denna veckan. Jag passade på att köpa hem ordentligt. Just nu har jag en kålpudding i ugnen När jag såg ert förslag med isterband och stuvad spetskål så bestämde jag mig att använda resten av kålen nästa vecka. Det kommer säkert att bli Smaskens.
Kerstin
2021-10-01En matsked mjöl i kålen innan man har i vätskan gör så man slipper att det blir en tunn soppa av stuvningen. Toppenrätt!
David
2020-06-08