Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

29
2
Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

Stekt isterband med stuvad spetskål är comfort food när den är som bäst! Mat som gör att man blir glad oavsett årstid eller dag helt enkelt. Rätten är lätt att laga, och går att variera med olika typer av korv.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

Ingredienser

4 portioner

Isterband

4 isterband
1 msk smör

Stuvad spetskål

800 g spetskål
2 msk smör
1 1/2 dl mjölk (3 %)
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk dillfrön
ev dill (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i isterbanden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och grädde till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Kerstin

2021-10-01

Ett lockande recept. Spetskål är fantastiskt gott. ICA har haft extrapris i denna veckan. Jag passade på att köpa hem ordentligt. Just nu har jag en kålpudding i ugnen När jag såg ert förslag med isterband och stuvad spetskål så bestämde jag mig att använda resten av kålen nästa vecka. Det kommer säkert att bli Smaskens.

David

2020-06-08

En matsked mjöl i kålen innan man har i vätskan gör så man slipper att det blir en tunn soppa av stuvningen. Toppenrätt!

Näringsvärde per portion

Energi 2688 KJ / 644 kCal
Fett 54 g
Salt 2.96 g
Kolhydrater 18 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden