Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

22
1
Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

Stekt isterband med stuvad spetskål är comfort food när den är som bäst! Mat som gör att man blir glad oavsett årstid eller dag helt enkelt. Rätten är lätt att laga, och går att variera med olika typer av korv.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

Ingredienser

4 portioner

Isterband

4
isterband
1 msk
smör

Stuvad spetskål

800 g
spetskål
2 msk
smör
1 1/2 dl
mjölk (3 %)
1 1/2 dl
vispgrädde
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1 msk
dillfrön
-
ev dill (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i isterbanden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och grädde till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

David

6/8/2020

En matsked mjöl i kålen innan man har i vätskan gör så man slipper att det blir en tunn soppa av stuvningen. Toppenrätt!

Näringsvärde per portion

Energi 2688 KJ / 644 kCal
Fett 54 g
Salt 2.96 g
Kolhydrater 18 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept