Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

Stekt isterband med stuvad spetskål är comfort food när den är som bäst! Mat som gör att man blir glad oavsett årstid eller dag helt enkelt. Rätten är lätt att laga, och går att variera med olika typer av korv.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Isterband: Skiva isterbanden och stek på medelvärme i smör tills den får lite färg.
  2. Stuvad spetskål: Strimla kålen tunt. Stek kålen i smör ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, grädde, salt, vitpeppar och dillfrön. Låt koka ihop ca 5 minuter. 
  3. Servera den stuvade kålen med isterbanden. Garnera gärna med dillvippor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i isterbanden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och grädde till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Ingredienser

Portioner: 4
Isterband
  • 4 isterband
  • 1 msk smör
Stuvad spetskål
  • 800 g spetskål
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl mjölk (3 %)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk dillfrön
  • ev dill (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2688 kJ / 644 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept