Limekyckling med risnudlar

80
10
Limekyckling med risnudlar

En fräsch rätt med kyckling i en krämig sås av lime, soja, honung och crème fraiche. Limekycklingen serveras tillsammans med risnudlar. Toppa med persilja och middagen är komplett!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Limekyckling med risnudlar

Ingredienser

4-6
750 g
kycklingfilé
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
2 msk
smör
1 msk
färskpressad limejuice
2 tsk
finrivet limeskal
1
hönsbuljongtärning
4 dl
crème fraiche
2 dl
vatten
2 msk
japansk soja
2 msk
honung
ca 400 g
risnudlar
1 dl
finahckad persilja

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème frache mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Avejeh

2021-02-14

Riktigt fräsch rätt med krämig limesås. Denna rätt har blivit min parad rätt. Jag serverar grytan med jasminris och rostade jordnötter och en limeklyfta.

Jenny

2021-02-06

Ett av våra favoritrecept! Man måste dock alltid se upp lite med mängden limejuice.

Josephine

2021-01-26

Vi älskar denna. Kör med jasminris. Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2729 KJ / 651 kCal
Fett 29 g
Salt 2.51 g
Kolhydrater 64 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept