Limekyckling med risnudlar
En fräsch rätt med kyckling i en krämig sås av lime, soja, honung och crème fraiche. Limekycklingen serveras tillsammans med risnudlar. Toppa med persilja och middagen är komplett!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4-6 portioner
750 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finrivet limeskal
1 hönsbuljongtärning
4 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk japansk soja
2 msk honung
ca 400 g risnudlar
1 dl finahckad persilja
För alla
Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème frache mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème frache mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2729 KJ / 651 kCal
Fett29 g
Salt2.51 g
Kolhydrater64 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbar vardagsrätt! Jag följde lite råd här i tråden- lade till skivad morot som jag först stekte lätt, kokade ris istället för nudlar och lade till lite Cayenne för att få sting. Till sist - serverade med cashewnötter, blev hur gott som helst!
Sara
2024-03-04Jättegott! Kommer att komma på matbordet igen. Det enda jag gjorde var att byta ut ris- till äggnudlar då jag tycker att de med ris blir så sladdriga och klibbiga.
Maria
2023-01-31Jättegott men nudlarna måste man verkligen äta direkt för annars blir de en stor klump bara
Åsa
2022-02-16