Limekyckling med risnudlar

96
14
Limekyckling med risnudlar

En fräsch rätt med kyckling i en krämig sås av lime, soja, honung och crème fraiche. Limekycklingen serveras tillsammans med risnudlar. Toppa med persilja och middagen är komplett!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Limekyckling med risnudlar

Ingredienser

4-6
750 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finrivet limeskal
1 hönsbuljongtärning
4 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk japansk soja
2 msk honung
ca 400 g risnudlar
1 dl finahckad persilja

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème frache mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Åsa

2022-02-16

Jättegott men nudlarna måste man verkligen äta direkt för annars blir de en stor klump bara

Maja

2021-12-29

Jag brukar använda kycklingfärs, blir en himla göttig sås till nudlarna!

Hanna

2021-10-26

Grymt recept! Brukar göra denna med kycklinglårfilé för att få kycklingen ännu saftigare! Också gott med ris till, det suger upp den goda såsen ännu bättre :)

Näringsvärde per portion

Energi 2729 KJ / 651 kCal
Fett 29 g
Salt 2.51 g
Kolhydrater 64 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden