Limekyckling med risnudlar
En fräsch rätt med kyckling i en krämig sås av lime, soja, honung och crème fraiche. Limekycklingen serveras tillsammans med risnudlar. Toppa med persilja och middagen är komplett!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4-6 portioner
750 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finrivet limeskal
1 hönsbuljongtärning
4 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk japansk soja
2 msk honung
ca 400 g risnudlar
1 dl finahckad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2729 KJ / 651 kCal
Fett29 g
Salt2.51 g
Kolhydrater64 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbar vardagsrätt! Jag följde lite råd här i tråden- lade till skivad morot som jag först stekte lätt, kokade ris istället för nudlar och lade till lite Cayenne för att få sting. Till sist - serverade med cashewnötter, blev hur gott som helst!
Sara
2024-03-04Jättegott! Kommer att komma på matbordet igen. Det enda jag gjorde var att byta ut ris- till äggnudlar då jag tycker att de med ris blir så sladdriga och klibbiga.
Maria
2023-01-31Jättegott men nudlarna måste man verkligen äta direkt för annars blir de en stor klump bara
Åsa
2022-02-16