Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Limekyckling med risnudlar

En fräsch rätt med kyckling i en krämig sås av lime, soja, honung och crème fraiche. Limekycklingen serveras tillsammans med risnudlar. Toppa med persilja och middagen är komplett!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kycklingen och krydda med salt och peppar.
  2. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna med höga kanter tills den får fin färg.
  3. Vispa ihop limejuice och -skal, smulad buljongtärning, crème fraiche, vatten, soja och honung i en skål. Häll blandningen över kycklingen i stekpannan och låt koka ihop på svag värme ca 10 minuter under lock.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera limekycklingen med de nykokta nudlarna. Toppa med persilja.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème frache mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 750 g kycklingfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 tsk finrivet limeskal
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk honung
  • ca 400 g risnudlar
  • 1 dl finahckad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2729 kJ / 651 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept