Bakad risotto med salami

48
7
Bakad risotto med salami

En risotto som lagar sig själv i ugnen – hur smidigt som helst! Den ugnsbakade risotton täcks av ett lager fänkålssalami som ger härlig sälta. Salamirisotton toppas slutligen med parmesan och färsk timjan efter smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Bakad risotto med salami

Ingredienser

4 portioner
2
bananschalottenlökar
2
vitlöksklyftor
2
selleristjälkar
25 g
smör
8 - 9 dl
kokhett vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
4 dl
avorioris
1/2 dl
vispgrädde
1 dl
vitt vin
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
8 - 10
tunna skivor salami med fänkål

Till servering

riven parmesanost
färsk timjan
olivolja

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och grädden mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Gör så här

Tips

En god vegovariant gör du genom att smula ner lite torkade gula kantareller istället för salami innan risotton åker in i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Ellinor

2021-05-01

Bästa vardagsrisotton! Brukar steka med lite chilli i början för lite extra hetta. Även supergott att steka med spetskål, tips! :) testa denna!

Linda

2020-10-08

Såååå gott!!

Madelen

2020-09-22

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2280 KJ / 544 kCal
Fett 21 g
Salt 2.06 g
Kolhydrater 72 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept