Bakad risotto med salami
En risotto som lagar sig själv i ugnen – hur smidigt som helst! Den ugnsbakade risotton täcks av ett lager fänkålssalami som ger härlig sälta. Salamirisotton toppas slutligen med parmesan och färsk timjan efter smak.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 bananschalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
25 g smör
8 - 9 dl kokhett vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl avorioris
1/2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
2 krm salt
2 krm svartpeppar
8 - 10 tunna skivor salami med fänkål
Till servering
riven parmesan
färsk timjan
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2280 KJ / 544 kCal
Fett21 g
Salt2.06 g
Kolhydrater72 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur mycket behöver kastrullen rymma för att den ska räcka till när rätten är färdig?
Anita
2024-04-04Hej Anita! En kastrull på 2 liter räcker med den är bra om den är lite vidare i modellen. En gjutjärnsgryta som på bilden passar perfekt! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05alldeles för mycket vätska. soppa efter 30 min i ugnen
Niclas
2023-12-14En favorit som gjorts många gånger här hemma. Går att minska mängden vatten dock.
Johan
2023-11-10