Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
4
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

En gudomlig fiskrätt som passar lika bra till vardags som till fest! Koljan lagas i ugn och serveras tillsammans med kokt potatis, rödbetor och kapris. Ringla brynt smör över och ta smakerna till nya höjder! Toppa med färsk dill och middagen är serverad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
1 kg delikatesspotatis
4 port koljafilé (4 port motsvarar ca 600 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör

Brynt smör

100 g smör

Till servering

4 tsk kapris
8 - 10 hela inlagda små rödbetor
dillkvistar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Även gott med nykokta rödbetor till

Inger

2022-12-20

Favoritrecept

Ann

2020-02-22

Snabbt, enkelt och jättegott!

Helena

2020-02-07

Näringsvärde per portion

Energi2485 KJ / 593 kCal
Fett28 g
Salt2.18 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kolja med krämiga morötter
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med lökconfit och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med prickig sås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga