Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

En gudomlig fiskrätt som passar lika bra till vardags som till fest! Koljan lagas i ugn och serveras tillsammans med kokt potatis, rödbetor och kapris. Ringla brynt smör över och ta smakerna till nya höjder! Toppa med färsk dill och middagen är serverad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Sätt ugnen på 150°C. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i en smord ugnsform och fördela smör över. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 15 minuter, innertemperaturen ska vara ca 56°C.
  3. Brynt smör: Bryn smör i en kastrull.
  4. Till servering: Servera fisken med potatis, kapris, rödbeta och brynt smör. Toppa med dill.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 4 port koljafilé (4 port motsvarar ca 600 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
Brynt smör
  • 100 g smör
Till servering
  • 4 tsk kapris
  • 10 hela inlagda små rödbetor
  • dillkvistar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2485 kJ / 593 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept