Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

10
3
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

En gudomlig fiskrätt som passar lika bra till vardags som till fest! Koljan lagas i ugn och serveras tillsammans med kokt potatis, rödbetor och kapris. Ringla brynt smör över och ta smakerna till nya höjder! Toppa med färsk dill och middagen är serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
1 kg
delikatesspotatis
4
port koljafilé (4 port motsvarar ca 600 g)
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
2 msk
smör

Brynt smör

100 g
smör

Till servering

4 tsk
kapris
8 - 10
hela inlagda små rödbetor
-
dillkvistar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Ann

2020-02-22

Favoritrecept

Helena

2020-02-07

Snabbt, enkelt och jättegott!

Veronika

2020-01-12

Enkelt och super gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2485 KJ / 593 kCal
Fett 28 g
Salt 2.18 g
Kolhydrater 50 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept