Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
En gudomlig fiskrätt som passar lika bra till vardags som till fest! Koljan lagas i ugn och serveras tillsammans med kokt potatis, rödbetor och kapris. Ringla brynt smör över och ta smakerna till nya höjder! Toppa med färsk dill och middagen är serverad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 kg delikatesspotatis
4 port koljafilé (4 port motsvarar ca 600 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
Brynt smör
100 g smör
Till servering
4 tsk kapris
8 - 10 hela inlagda små rödbetor
dillkvistar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2485 KJ / 593 kCal
Fett28 g
Salt2.18 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Även gott med nykokta rödbetor till
Inger
2022-12-20Favoritrecept
Ann
2020-02-22Snabbt, enkelt och jättegott!
Helena
2020-02-07