Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Gulaschsoppa med grönsaker

En mustig gulaschsoppa med lite kött och mycket grönt värmer fint i vintermörkret. Allt tillagat i en kastrull gör den här one pot soppan till en smidig vardagsmiddag. Servera gulaschsoppan med varmt vitlöksbröd och en klick gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och potatis. Dela och kärna ur paprikan. Ansa kålen. Skär grönsakerna i tärningar.
  2. Bryn köttfärsen i hälften av oljan i en gryta eller kastrull. Lägg åt sidan.
  3. Fräs grönsakerna i resten av oljan. Tillsätt den brynta köttfärsen, vatten, köttbuljongtärningar, krossade tomater och kummin. Koka sakta ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera soppan med gräddfil och varmt vitlöksbröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 200 g spetskål eller vitkål
  • 300 g köttfärs
  • 2 msk olja
  • 8 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • salt
  • peppar
Till servering
  • gräddfil
  • vitlöksbröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 1953 kJ / 467 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept