Gulaschsoppa med grönsaker
En mustig gulaschsoppa med lite kött och mycket grönt värmer fint i vintermörkret. Allt tillagat i en kastrull gör den här one pot soppan till en smidig vardagsmiddag. Servera gulaschsoppan med varmt vitlöksbröd och en klick gräddfil.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 potatisar
1 paprika
200 g spetskål eller vitkål
300 g köttfärs
2 msk olja
8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
salt
peppar
Till servering
gräddfil
vitlöksbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1953 KJ / 467 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein22 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag bytte ut köttfärsen mot högrev i bitar. Lät köttet koka i buljongen 2 timmar och allt tillsammans i 20-30 minuter. Underbart gott
Christina
2024-12-11Bra smak, jag fegade lite med kumminen, men det hade jag inte behövt göra.
Rebecca
2024-02-04En av den godare sopporna jag testat. Älskad av hela familjen och till matlåda dagen efter ännu godare.
Josefine
2024-01-30