Linslasagne med spenat och mozzarella

11
2
Linslasagne med spenat och mozzarella

Att använda sig av gröna linser gör vilken rätt som helst både mättande som mustig i smaken! Här varvas lasagneplattorna med pastasås och en spenatsås innehållande just gröna linser, spenat, vitlök och smetana. Riv osten över och låt det tillagas färdigt i ugnen. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Linslasagne med spenat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 rödlök
1 msk olja
200 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 dl smetana
16 torra lasagneplattor
2 förp pastasås chili (à 390 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
20 g färsk basilika
250 g tomatmix
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och mozzarella mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Daniel

2021-05-06

Så jäkla god! 😍

Lena

2021-04-27

Smakrik och chilistinn lasagne. Salta o peppra ordentligt. Tog finkrossade tomater med chili istf pastasås.

Näringsvärde per portion

Energi 3896 KJ / 925 kCal
Fett 46 g
Salt 4 g
Kolhydrater 88 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept