Linslasagne med spenat och mozzarella
Att använda sig av gröna linser gör vilken rätt som helst både mättande som mustig i smaken! Här varvas lasagneplattorna med pastasås och en spenatsås innehållande just gröna linser, spenat, vitlök och smetana. Riv osten över och låt det tillagas färdigt i ugnen. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 rödlök
1 msk olja
200 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 dl smetana
16 torra lasagneplattor
2 förp pastasås chili (à 390 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
20 g färsk basilika
250 g tomatmix eller småtomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3896 KJ / 925 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater88 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog creme fraiche istället för smetana. Varvade riven mozzarella i lagren och lite överst. Krossade tomater med chilli. Jag kommer att ta 2 lökar nästa gång. Det blev riktigt gott!
Johanna
2024-09-24Så lätt lagat och god!
Lisa
2023-04-13Ungarna älskade den . Jag gillar inte linser men kan ju byta ut mot nåt annat
Cecilia
2022-04-25