Tacopaj med minitomater

5
0 Klimatsmart
Tacopaj med minitomater

Ingen vecka är komplett utan lite taco-smaker! Här serveras dem i form av en vegansk tacopaj, där degen kommer färdig. Det enda du behöver göra är att klä en form med den, hälla fyllningen ovanpå. Avnjut pajen ihop med en fräsch sallad med minitomater!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2020

Tacopaj med minitomater

Ingredienser

4 portioner
1
förp majskorn (à 340 g)
1
rödlök
1
förp pastasås med vitlök (à 390 g)
1
påse tacokrydda (à 28 g)
300 g
vegansk- eller vegofärs
1
förp färsk pajdeg à 250 g (gärna fullkorn)
150 g
riven växtbaserad ost
350 g
tomater (gärna minitomater)
1
huvudsallad
250 g
snackgurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Krossa gärna lite nachoschips på toppen av pajen innan den gräddas i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2807 KJ / 671 kCal
Fett 26 g
Salt 4 g
Kolhydrater 77 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept