UNDER 45 MIN | Medel

Tacopaj med minitomater

Ingen vecka är komplett utan lite taco-smaker! Här serveras dem i form av en vegansk tacopaj, där degen kommer färdig. Det enda du behöver göra är att klä en form med den, hälla fyllningen ovanpå. Avnjut pajen ihop med en fräsch sallad med minitomater!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Låt majsen rinna av.
  3. Skala och hacka rödlöken.
  4. Koka upp pastasåsen och rör ner tacokrydda, majs, rödlök och färs. Låt allt bli varmt. 
  5. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). 
  6. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.  
  7. Fyll pajskalet med färsen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Skär tomaterna i halvor. Skär salladen i bitar och gurkan i tärningar.
  9. Servera tacopajen med tomater, gurka och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.

Tips

Krossa gärna lite nachoschips på toppen av pajen innan den gräddas i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 1 rödlök
  • 1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
  • 1 påse tacokrydda (à 28 g)
  • 300 g vegansk- eller vegofärs
  • 1 förp färsk pajdeg à 250 g (gärna fullkorn)
  • 150 g riven växtbaserad ost
  • 350 g tomater (gärna minitomater)
  • 1 huvudsallad
  • 250 g snackgurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2807 kJ / 671 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept