Pysseldags!

Pyssla med trolldeg

Då vi är många som hänger hemma med understimulerade minimänniskor som hänger som klasar vid benen samtidigt som man försöker få lite jobb gjort så kom vi på att - PYSSLA MED TROLLDEG - det kanske kan få de uttråkade kidsen att dra på smilbanden? Vi testar!

Tips på trolldegspyssel

Trolldeg må dofta som en nybakad sockerkaka men det smakar som Döda havet. Det bästa med trolldeg är 1. Det heter trolldeg, vilken otrolig människa kom på att döpa deg efter troll? 2. Deg som med några få ingredienser kan sysselsätta barn i timmar, 3. Även vuxna kan glädjas av denna meningslösa (man kan ju inte käka upp slutresultatet) men underbara deg. Vi tipsar här om några grejer ni kan skapa av degarnas deg.

 • Kanelsnäckor

  Man ska inte krångla till det i onödan. Här ska deg rullas ut till långa ormar för att sedan rullas ihop igen till en kanske inte så perfekt kanelsnäcka. Låt barnen plaska på med karamellfärgen, ta ett steg tillbaka och se hur hela hemmets väggar blir nedskvätta av färg.

 • Familjen

  Om ni vill avancera kan ni testa att göra hela familjen i trolldeg. Här ges ett ypperligt tillfälle för dig att smyga tillbaka till datorn medan dina små raringar knådar ut olika kroppsdelar som sedan varsamt trycks fast på fel plats.

 • Bollar

  För barn som gillar att löka mer än att skapa. Ta en klutt trolldeg, rulla till en boll - klart. Underskatta inte bollens funktion. När dessa klotformade degklumpar är klara kan de sedan agera huvudroller i någon annan form av lek.

 • Påskpyssel

  Små kaniner, kycklingar, påskägg (här kommer bollarna till användning, vem har sagt att en boll inte kan agera ägg?) Eller så har du riktiga innovatörer till barn som tycker att påskfigurer är trams och istället gör en eldsprutande påskdrake.

 • 7 sorters kakor

  Mandelmusslorschackrutorfinska pinnarnöttoppar och strassburgare. Här kan ni bokstavligen sitta i TIMMAR och försöka forma den perfekta kakan. Vi vet inte med er men det är inte superlätt att montera en perfekt mandelmussla.

Hur gör man trolldeg?

Och så själva degen såklart. Naturligtvis har vi ett grundrecept på trolldeg, men för allas skull ihåg att den INTE är ätbar! Lycka till med pysslet!

Trolldeg (grundrecept)

Trolldeg (grundrecept)

Betyg 3.9 av 5.
1410 personer har röstat
Receptet har 41 kommentarer.

Hemgjord deg att forma till olika sorters figurer till dekoration är uppskattat pyssel för alla (figurerna går inte att äta). Trolldeg gör du enkelt av ingredienser som oftast finns hemma. Blanda bara mjöl, salt, vatten och olja – sedan är det bara att trolla loss med degen! Glöm inte förklädet bara…

Trolldeg (grundrecept)
Bra att veta om trolldeg

Kan man äta trolldeg?

Svaret på den frågan är NEJ det kan du inte. Trolldeg är bara till för att leka med.  Den är inte giftig, men innehåller mycket salt vilket gör den osmaklig och förhindrar att barnen äter upp degen.

Källa: Wikipedia

Artiklar (557)

Veganskt påskpynt

Gör påskpyntet veganskt med kiwiägg och pappersfjädrar! Vi visar hur du gör.

Pyssel av present papper

Pom pom paketpyssel!

Släng inte överblivet paketpapper, snygga i stället till paketen! Vi visar hur du gör.

Laga & äta ute

Laga mat på stormkök

Här tipsar vi om fem goda recept för dig som vill laga mat och äta ute i naturen.

Busenkelt!

Så gör du pompoms

Så gör du söta pompoms i silkespapper som sätter stämningen på festen.