Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp
Tänk fiskpinnar, fast på ett på nytt, fräscht och lite lyxigare sätt! Det asiatiska ströbrödet panko ger torsken en extra krispig panering. Bjud den frasiga fisken med pak choi som får smak av ingefära och sichuanpeppar samt champinjoner i en god inläggning.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
4 portioner
Inlagd svamp
200 g champinjoner
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl vatten
1 dl strösocker
3/4 dl risvinäger
Torsk
5 dl vatten
3 msk risvinäger
1 1/2 msk salt
ca 600 g frysta torskryggfiléer (MSC-märkta)
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
smör till stekning
Sötsyrlig pak choi
500 g pak choi
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk strösocker
2 msk risvinäger
3 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
1 tsk sichuanpeppar eller 2 tsk chiliflakes (för 4 portioner)
1 msk sesamolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2007 KJ / 544 kCal
Fett8 g
Salt0.44 g
Kolhydrater71 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En favoriträtt som vi gjort sedan 2015 och återkommer till. Svampen till är pricken över i. Så gott. Elisabeth
Elisabeth
2024-02-12Text saknas i punkt 5: "Vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och sist i panko."
Henrik
2015-01-25