Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

33
1
Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

Tänk fiskpinnar, fast på ett på nytt, fräscht och lite lyxigare sätt! Det asiatiska ströbrödet panko ger torsken en extra krispig panering. Bjud den frasiga fisken med pak choi som får smak av ingefära och sichuanpeppar samt champinjoner i en god inläggning.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

Ingredienser

4 portioner

Inlagd svamp

200 g champinjoner
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl vatten
1 dl strösocker
3/4 dl risvinäger

Torsk

5 dl vatten
3 msk risvinäger
1 1/2 msk salt
ca 600 g frysta torskryggfiléer (MSC-märkta)
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
smör till stekning

Sötsyrlig pak choi

500 g pak choi
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk strösocker
2 msk risvinäger
3 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
1 tsk sichuanpeppar eller 2 tsk chiliflakes (för 4 portioner)
1 msk sesamolja

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjöl mot t ex glutenfri mix eller pofiber. Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller riven kokos.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: byt ägg mot t ex olja, mjölk eller fil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Henrik

2015-01-25

Text saknas i punkt 5: "Vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och sist i panko."

Näringsvärde per portion

Energi 2007 KJ / 544 kCal
Fett 8 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 71 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden