Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp

Tänk fiskpinnar, fast på ett på nytt, fräscht och lite lyxigare sätt! Det asiatiska ströbrödet panko ger torsken en extra krispig panering. Bjud den frasiga fisken med pak choi som får smak av ingefära och sichuanpeppar samt champinjoner i en god inläggning.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Svamp: Ansa och skär champinjonerna i skivor. Dela, kärna ur och skiva chilin. Koka upp vatten, socker och risvinäger i en kastrull. Lägg i svamp och chili. Låt stå 1 dygn i kylskåp.
  2. Torsk: Blanda vatten, risvinäger och salt i en bunke. Lägg i den frysta fisken och låt tina ca 2 timmar.
  3. Sötsyrlig pak choi: Dela varje kål i 6 delar. Blanda ingefära, socker, vinäger, vin och sichuanpeppar eller chiliflakes i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 5 minuter. Ställ åt sidan.
  4. Torsk: Ta upp fisken och torka torr med hushållspapper. Skär varje fiskbit tvärs över i 3–4 bitar.
  5. Häll mjölet i en tallrik, vispa upp ägget i en annan och häll panko i en tredje tallrik.
  6. Vänd fiskbitarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
  7. Stek fisken på medelvärme i smör i en stekpanna tills den fått fin färg och är precis genomstekt.
  8. Pak choi: Hetta upp sesamoljan i en wok eller annan stekpanna. Vänd runt pak choi-bitarna så att de blir varma. Häll över såsen och låt koka upp.
  9. Servera fisken med pak choi, inlagd svamp och gärna jasminris.

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjöl mot t ex glutenfri mix eller pofiber. Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller riven kokos.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: byt ägg mot t ex olja, mjölk eller fil.

Ingredienser

Portioner: 4
Inlagd svamp
  • 200 g champinjoner
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl risvinäger
Torsk
  • 5 dl vatten
  • 3 msk risvinäger
  • 1 1/2 msk salt
  • ca 600 g frysta torskryggfiléer (MSC-märkta)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • smör till stekning
Sötsyrlig pak choi
  • 500 g pak choi
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
  • 1 tsk sichuanpeppar eller 2 tsk chiliflakes (för 4 portioner)
  • 1 msk sesamolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2007 kJ / 544 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept