Vi har tagit fram de viktigaste stegen för att lyckas med grillad tonfisk - varje gång!
Lyckas med fisken
Matskola
Vi hjälper dig att lyckas med fisken genom enkla tips och jättegoda recept som alla är lätta att laga. Så nu är det ännu enklare att fiskelyckas!
Tips: Här hittar du alla våra recept med fisk.
Lyckas med fisken i köket
Att lyckas med fisken i köket är inte svårt, och riktigt gott med rätt tillagningsmetod och tillbehör. Trots det är det många som inte äter det särskilt ofta i vardagen, men gärna vill. Vi hjälper dig på traven!
Bra källa till protein
Fisk är en bra källa till protein, selen, jod, vitamin D och vitamin B12. Variera mellan olika sorters fisk, så har du lättare att få i dig många av de näringsämnen som fisk innehåller.
Undvik misstagen
Det absolut vanligaste misstaget är att man antingen steker eller kokar fisken för länge. Lax och torsk är två favoriter som det är enkelt att lyckas med. Temperaturen på en färdiglagad torsk ska vara ca 56° och för lax ca 48°. Det går också att se på köttet när det är klart, torsken ska vara vit och laxen blekrosa.
Tina fisken smart
Tina fisken smart genom att ta ut paketet från frysen, öppna kartongen och lägg fisken, som är kvar i sin plastpåse, i en stor skål. Fyll på med kallt vatten och vänta i 20 minuter. Därefter är fisken klar att tillagas.
Fisk älskar grönt och tvärtom
Det är ingen nyhet att grönsaker passar till olika sorters fisk. Gör krämig stuvad spenat, eller smörstek till exempel små frysta ärter och vi lovar att fisken kommer smaka himmelskt!
Här hittar du exempel på goda gröna tillbehör.
Halstra med salt i pannan
Att halstra fisk är inte så svårt som det låter. Saltet som används gör att det skapas ett litet luftrum mellan pannan och fisken så att stekytan blir perfekt utan att man behöver använda så mycket fett. Börja med att se till att stekpannan är glödhet. Strö därefter ner flingsalt i stekpannan. Pensla lite olja på fisken och lägg fisken på saltet med den snygga sidan neråt. Servera och njut!
Lättlagade recept med fisk

Fish and chips med remouladsås
Fish and chips med remouladsås är en brittisk klassiker med friterad frasig fisk, krispiga pommes och smakrik sås – riktig comfort food.

Torskgryta med saffran och ärtstomp
Torskgryta med saffran och ärtstomp är en twist på en klassisk rätt som här serveras med dill och brödkrutonger för extra krisp. En annan smakrik och krämig fiskgtyta med saffran är Lysande gul fiskgryta.

Sweet chiliglacerade laxspett med limeaioli
Sweet chiliglacerade laxspett med gurka och sesamstekt hjärtsallad är en fräsch och somrig bjudrätt. Serveras med limeaioli och ris!

Lax på saltbädd med romsås och grönsaker
Lax på saltbädd med romsås och grönsaker är en favorit som alltid imponerar. Servera den ugnsbakade laxen med en krispig sallad på spetskål och rädisor med wasabidressing.

Spättagratäng med sallad på gulbetor
Spättagratäng med crème fraiche, dijon och purjolök är en krämig ugnsrätt perfekt för vardagen. Servera med sallad på gulbetor och grönkål när de är i säsong och krydda med rosépppar.

Lax i ugn med basilika och tomat
Lax i ugn med basilika och tomat är i grunden den kära klassikern där smakerna höjs till skyarna med hjälp av kryddningen. Lättare än så här blir det knappast att fixa en riktigt festlig rätt. Servera med potatis och krispsallad –och njut!

Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg
Saftiga, mättande och supergoda blir torskfiléerna med bakade tomater och kokta ägg. De fräscha tillbehören piffar upp med spännande kombinationer. Lätt som en plätt skapar du en helt ny smakupplevelse!

Rödspätta med gurkröra
En smörstekt rödspätta går oftast hem hos de flesta. Här äts den med ganska så klassiska tillbehör som nykokt potatis och en gurkröra gjord på cornichons. Men du adderar även lite sojabönor och lite sallad för att få in lite extra grönt till rätten.
Artiklar Visar 1617 stycken
Snabbgravad lax - så gör du!
Snabb metod!
Så får du perfekt gravad lax som blir riktigt saftig och smakrik på bara fyra timmar.
Stekskola
Stek som en kock!
Här hittar du bra tips på hur du steker kyckling, kött, fisk och grönsaker!
Grilla fisk och skaldjur
Grillguide
Lär dig hur du ska snitta, salta och grilla dina favoritfiskar här!
Våga grilla fisk
Tips för att lyckas
Här delar vi med oss av knepen som gör dig tiill en mästare på att grilla fisk.
Grilla i halster
Rätt redskap!
Rädda grillfesten och använd ett halster som håller fisken på plats!
Så äter du sushi på rätt sätt
Sushiskola
Men här berättar vi hur du äter sushi som en riktig sensei.
Laga kolja - havets kyckling! Fisken är snarlik torsk med fast kött och smörlik smak.
Rimma kyckling och kött
Matskola
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!