Melitzanosalata – auberginesallad

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Melitzanosalata – auberginesallad

Melitzanosalata är en grekisk syrlig auberginesallad där aubergine bakas eller grillas mjuk och blandas med vitlök, olivolja och citron. Magiskt god röra som passar utmärkt till grillat eller en bit bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Melitzanosalata – auberginesallad

Ingredienser

4 portioner
1   stor aubergine (à ca 400 g)
1   riven vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
1 - 2 dl  hackad persilja
flingsalt
svartpeppar
ev oliver

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna aubergine-salladen med en bit bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Aubergine och röd pestopasta
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caponata
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad aubergine med chermoula
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine- och olivdipp med mandel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga