Moussaka med potatis – en traditionell gratäng som förknippas med Grekland. I denna rätt har aubergine och köttfärs huvudrollen och dessa varvas med en krämig ostsås smaksatt med muskot som går under namnet mornaysås.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Kontrollera noga innehållet i buljongen och vegofärsen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stekt potatisskivor och aubergin i ugnen mycket lättare/snabbare än i stekpannan, du har ju ändå ugnen igång. Gott recept jag lagat ett par gånger nu.
Eva
2023-04-13Lagade helt efter recept men tog 1 dl vardera av belugalinser och gröna linser istf färs. Gott!
Åsa
2023-03-24Väldigt gott recept. Perfekt att laga när du har några timmar över, för det tar sin tid!
Marlene
2023-03-21