Moussaka med potatis

5
3
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis – en traditionell gratäng som förknippas med Grekland. I denna rätt har aubergine och köttfärs huvudrollen och dessa varvas med en krämig ostsås smaksatt med muskot som går under namnet mornaysås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Moussaka med potatis

Ingredienser

6 portioner
800 g
aubergine
1 1/2 tsk
salt

Mornaysås

75 g
smör
1 dl
vetemjöl
1 l
mjölk
100 g
riven gruyère eller parmesanost
3
äggulor
1 tsk
salt
2 krm
riven muskotnöt
1 kg
fast potatis
-
matolja (till stekning)
-
olivolja (till stekning)
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
torkad oregano
1/2 tsk
torkad rosmarin
1/2 tsk
torkad timjan
2
gula lökar
4
vitlöksklyftor
1 msk
matolja
800 g
lammfärs, blandfärs eller vegofärs
2 msk
tomatpuré
5
mortlade kryddpepparkorn
1/2 tsk
malen kanel
1
lagerblad
1 dl
rött vin
1
förp krossade tomater (à 390 g)
1
buljongtärning
2 msk
hackad persilja
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och vegofärsen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Henna-riikka

2021-07-16

Otroligt god moussaka!! Vi är 5 personer i familjen och rätten räckte till både middag och lunch.

Karolina

2021-07-12

Följde receptet till punkt och pricka vilket resulterade i den godaste moussakan jag någonsin har ätit! Det blir dock mååånga fler portioner än de angivna, men det kan man knappast klaga på 😋

Amanda

2021-06-22

Otroligt gott och smakrikt! Den tog en stund att tillreda, men det var det verkligen värt då alla gillade rätten skarpt! Det tog tio normalstora portioner innan formen var tom.

Testa liknande recept