Helgrillad fisk
![Helgrillad fisk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230086/cf_259/helgrillad_fisk.jpg)
Grillad fisk som för tankarna till varmare breddgrader! Tillaga en hel, urtagen fisk på grillen och ringla över en örtig vinägrett med hög fräschör från citron. Toppa med kapris.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
![Helgrillad fisk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230086/cf_259/helgrillad_fisk.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg urtagen hel fisk (t ex guldsparid eller abborre)
Vinägrett
3/4 dl olivolja
1/4 dl färskpressad citronjuice
1 tsk blandade torkade örter (t ex timjan, rosmarin och oregano)
1/2 tsk salt
Topping
flingsalt
citronskal
kapris
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fullt godkänt
Staffan
2021-08-10