Helgrillad fisk

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Helgrillad fisk

Grillad fisk som för tankarna till varmare breddgrader! Tillaga en hel, urtagen fisk på grillen och ringla över en örtig vinägrett med hög fräschör från citron. Toppa med kapris.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Helgrillad fisk

Ingredienser

4 portioner
1 kg  urtagen hel fisk (t ex guldsparid eller abborre)

Vinägrett

3/4 dl  olivolja
1/4 dl  färskpressad citronjuice
1 tsk  blandade torkade örter (t ex timjan, rosmarin och oregano)
1/2 tsk  salt

Topping

flingsalt
citronskal
kapris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Fullt godkänt

Staffan

2021-08-10

Testa liknande recept

Tidningsrökt abborre
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltinbakad ädelfisk
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Eftersmaka med citrus
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smöra som proffsen
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hovmästarfisk med färskpotatis och babyspenat
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga