Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar

8
5
Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar

Har du hört talas om giouvetsi? En mustig tomatbaserad gryta från Grekland med risoni och grytbitar av nöt eller lamm som bakas i ugn. Värmande och god rätt med kryddiga smaker av kanel och lagerblad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
3
vitlöksklyftor
2
morötter
800 g
grytbitar av lamm eller nöt
2 msk
olja
2 msk
tomatpuré
1 dl
rött vin
1
förp krossade tomater (à 390 g)
1 l
vatten
1
buljongtärning
2
lagerblad
1
kanelstång
2 1/2 dl
risonipasta
1 dl
hackad persilja (+ extra till servering)
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
-
ev flingsalt

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Ann-charlotte

2021-07-08

Gott!

Nathalie

2021-06-26

Vår 10-åring tyckte rätten såg god ut och ville laga själv! Inga konstigheter och så gott! 😃👍

Anna

2021-06-24

Gott och lättlagat!

Testa liknande recept