Har du hört talas om giouvetsi? En mustig tomatbaserad gryta från Grekland med risoni och grytbitar av nöt eller lamm som bakas i ugn. Värmande och god rätt med kryddiga smaker av kanel och lagerblad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket smakrikt, lättlagat, värmande. Jag använde strimlat nötkött, tog extra fond istället för vin. Jag hade ingen äkta risoni utan tog Zetas lins-och ärtpasta risoni istället. Lagade på spisen och lät locket vara av sista kvarten eller så. Fick fin konsistens på grytan. Nöjd, kommer laga fler gånger!
Kristina
2023-02-21Kan vinet ersättas med nåt likvärdigt?
Kristina
2023-01-13Det blev en god gryta till att avsluta det gamla året med. Men jag undrar ska grytlocket vara på eller av i ugnen? Körde med locket på och det blev lite simmigt, nästan som en soppa mer än en gryta. Fast mycket gott :-)
Tommy
2021-12-31