Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar

36
12
Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar

Har du hört talas om giouvetsi? En mustig tomatbaserad gryta från Grekland med risoni och grytbitar av nöt eller lamm som bakas i ugn. Värmande och god rätt med kryddiga smaker av kanel och lagerblad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
800 g grytbitar av lamm eller nöt
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1 dl rött vin
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 l vatten
1 buljongtärning
2 lagerblad
1 kanelstång
2 1/2 dl okokt risonipasta
1 dl hackad persilja (+ extra till servering)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ev flingsalt

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Tommy

2021-12-31

Det blev en god gryta till att avsluta det gamla året med. Men jag undrar ska grytlocket vara på eller av i ugnen? Körde med locket på och det blev lite simmigt, nästan som en soppa mer än en gryta. Fast mycket gott :-)

Alexander

2021-10-13

Jag gör grytan på spisen. Behöver inte använda ugnen. Måste minst småputtra i 2 timmar med lock för lammet ska bli mört.

Alexander

2021-10-13

Trevlig gryta. Jag ökade mängden Risonipasta till 4 DL och det blev väldigt bra Går att använda potatis också för att variera sig.