Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling

4
2
Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling

Den här härligt krispiga kycklingen får sin varma, underbara smak från en apelsinglaze kryddad med stjärnanis. Servera den apelsin- och stjärnanisglaserade kycklingen med sötpotatisstomp och en god grönskålssallad som även den innehåller apelsin.

Skriv ut
Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling

Ingredienser

6 portioner
1
hel kyckling (à ca 2 kg)
-
salt och peppar
-
rapsolja och smör (gärna smör- och rapsoljespray)
skal och saft av 1
apelsin
2
stjärnanis
3 msk
farinsocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smör och rapsspray mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och rapsspray mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner:

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Bo arne

12/15/2017

Om Bantarbengt byter ut julskinkan mot den här kycklingen och det föreslagna tillbehöret sötpotatisstomp så får han i sig mycket mer fett än om han hade ätit vanlig julskinka. Kokt skinka är mager mat. Skär bort fettkanten bara!

Katarina

11/30/2016

Supergod kyckling med lite julkänsla.

Näringsvärde per portion

Energi 2875 KJ / 688 kCal
Fett 46 g
Salt 2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 60 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept