Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling
Den här härligt krispiga kycklingen får sin varma, underbara smak från en apelsinglaze kryddad med stjärnanis. Servera den apelsin- och stjärnanisglaserade kycklingen med sötpotatisstomp och en god grönskålssallad som även den innehåller apelsin.
Ingredienser
6 portioner
1 hel kyckling (à ca 2 kg)
salt och peppar
rapsolja och smör (gärna smör- och rapsoljespray)
skal och saft av 1 apelsin
2 stjärnanis
3 msk farinsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2875 KJ / 688 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein60 g
Kommentarer
Om Bantarbengt byter ut julskinkan mot den här kycklingen och det föreslagna tillbehöret sötpotatisstomp så får han i sig mycket mer fett än om han hade ätit vanlig julskinka. Kokt skinka är mager mat. Skär bort fettkanten bara!
Bo arne
2017-12-15Supergod kyckling med lite julkänsla.
Katarina
2016-11-30