Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
2
Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling

Den här härligt krispiga kycklingen får sin varma, underbara smak från en apelsinglaze kryddad med stjärnanis. Servera den apelsin- och stjärnanisglaserade kycklingen med sötpotatisstomp och en god grönskålssallad som även den innehåller apelsin.

Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling

Ingredienser

6 portioner
1   hel kyckling (à ca 2 kg)
salt och peppar
rapsolja och smör (gärna smör- och rapsoljespray)
skal och saft av 1   apelsin
2   stjärnanis
3 msk  farinsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Om Bantarbengt byter ut julskinkan mot den här kycklingen och det föreslagna tillbehöret sötpotatisstomp så får han i sig mycket mer fett än om han hade ätit vanlig julskinka. Kokt skinka är mager mat. Skär bort fettkanten bara!

Bo arne

2017-12-15

Supergod kyckling med lite julkänsla.

Katarina

2016-11-30

Näringsvärde per portion

Energi2875 KJ / 688 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein60 g

Testa liknande recept

Vitvinsglögg utan vanligt socker
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska revbensspjäll av tofu
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddfylld hel bosarpskyckling
Betyg 2.8 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax götheborg
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga