Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter
Fänkålsfrön och chili är spännande smakkompisar som förhöjer den här kycklingrätten. Stek till perfektion och servera med morötter som får syra av vinäger, ett krämig potatisstomp och en ännu krämigare getostcrème. Mums!
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
2 kycklingbröstfiléer med skinn (à ca 300 g)
1 tsk krossade fänkålsfrön
1/2 tsk chiliflakes
salt
svartpeppar
smör och olja (till stekning)
Potatisstomp
500 g skalad mandelpotatis
60 g smör
1 dl gräddfil
Vinägerstekta morötter
600 g morötter eller skrubbade knippmorötter
80 g smör
1/2 dl sherry- eller vitvinsvinäger
2 msk hackad persilja
Getostcrème
100 g getost av chèvretyp
2 dl kvarg
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3592 KJ / 858 kCal
Fett58 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein48 g
Kommentar
Potatisstomp står det i rubriken. Men receptet är till potatismos! Slarvigt!
Roy
2020-07-26