Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Fänkålsfrön och chili är spännande smakkompisar som förhöjer den här kycklingrätten. Stek till perfektion och servera med morötter som får syra av vinäger, ett krämigt mos och en ännu krämigare getostcrème. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Kyckling: Krydda kycklingbrösten och stek på medelhög värme med skinnsidan nedåt ca 7–8 min i en stekpanna. Låt skinnet bli gyllene med bra krisp. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan.  
  3. Lägg kycklingen på ugnsgaller med en plåt under och efterstek i ugnen till 72°C i innertemperatur.
  4. Potatis: Koka under tiden potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av.  
  5. Krossa potatisen med en träslev och blanda med smör, gräddfil, salt och peppar. 
  6. Morötter: Skala och skär morötterna i ca 1 cm stora bitar.  
  7. Stek dem mjuka i smöret på medelhög värme. Avsluta med att hälla över vinäger som får koka in i morötterna och toppa med persilja, salt och peppar. 
  8. Crème: Skär bort vitmögelskalet runt osten. Blanda alla ingredienser till getostcrémen med visp, till en slät crème. 
  9. Skiva kycklingbrösten och servera med vinägerstekta morötter, getostcrème och potatisstomp.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 2 kycklingbröstfiléer med skinn (à ca 300 g)
  • 1 tsk krossade fänkålsfrön
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar
  • smör och olja (till stekning)
Potatisstomp
  • 500 g skalad mandelpotatis
  • 60 g smör
  • 1 dl gräddfil
Vinägerstekta morötter
  • 600 g morötter eller skrubbade knippmorötter
  • 80 g smör
  • 1/2 dl sherry- eller vitvinsvinäger
  • 2 msk hackad persilja
Getostcrème
  • 100 g getost av chèvretyp
  • 2 dl kvarg
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer