Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

1
1
Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Fänkålsfrön och chili är spännande smakkompisar som förhöjer den här kycklingrätten. Stek till perfektion och servera med morötter som får syra av vinäger, ett krämig potatisstomp och en ännu krämigare getostcrème. Mums!

Skriv ut
Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

2
kycklingbröstfiléer med skinn (à ca 300 g)
1 tsk
krossade fänkålsfrön
1/2 tsk
chiliflakes
-
salt
-
svartpeppar
-
smör och olja (till stekning)

Potatisstomp

500 g
skalad mandelpotatis
60 g
smör
1 dl
gräddfil

Vinägerstekta morötter

600 g
morötter eller skrubbade knippmorötter
80 g
smör
1/2 dl
sherry- eller vitvinsvinäger
2 msk
hackad persilja

Getostcrème

100 g
getost av chèvretyp
2 dl
kvarg
-
salt

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Roy

2020-07-26

Potatisstomp står det i rubriken. Men receptet är till potatismos! Slarvigt!

Näringsvärde per portion

Energi 3592 KJ / 858 kCal
Fett 58 g
Salt 3 g
Kolhydrater 34 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept