Ingredienser
4 portioner
Vitlökssås
ca 8 vitlöksklyftor (8 klyftor motsvarar 40 g)
olja
4 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl grädde
ca 2 msk majsstärkelse till redning
Rödbetor
ca 4 dl grovsalt
600 g rödbetor
knappt 1/2 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
200 g bladspenat
Kyckling
salt
peppar
600 g kycklingbröstfiléer med skinn (gärna Bosarpkyckling)
ca 2 - 3 g färska timjankvistar
rivet skal och juice av 1 citron
Till servering
potatisstomp, bulgur eller ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi2781 KJ / 665 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater24 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Goda smaker. Men tiderna stämmer inte alls(!). Följer man receptet får man otillredda rödbetor och överstekt kyckling. Rödbetornas tillredningssätt gör dem dessutom oätligt salta. Men blandar man recepten för rödbetor i ugn och struntar i detta recept, då får man en riktigt god rätt.
Irina
2019-01-05Hej Irina! Använde du en Bosarpkyckling? En vanlig kycklinfilé utan skinn, då kan det bli torrt. Resterande synpunkter behövde Kronfågel provlaga igen och vi får återkomma med svaret. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-08