Citronstekt kyckling med rostad vitlökssås och rödbetor

2
1
Citronstekt kyckling med rostad vitlökssås och rödbetor

Skriv ut
Citronstekt kyckling med rostad vitlökssås och rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Vitlökssås

ca 8
vitlöksklyftor (8 klyftor motsvarar 40 g)
-
olja
4 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
grädde
ca 2 msk
majsstärkelse till redning

Rödbetor

ca 4 dl
grovsalt
600 g
rödbetor
knappt 1/2 dl
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
200 g
bladspenat

Kyckling

-
salt
-
peppar
600 g
kycklingbröstfiléer med skinn (gärna Bosarpkyckling)
ca 2 - 3 g
färska timjankvistar
rivet skal och juice av 1
citron

Till servering

potatisstomp, bulgur eller ris

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj potatisstomp eller ris till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Irina

2019-01-05

Goda smaker. Men tiderna stämmer inte alls(!). Följer man receptet får man otillredda rödbetor och överstekt kyckling. Rödbetornas tillredningssätt gör dem dessutom oätligt salta. Men blandar man recepten för rödbetor i ugn och struntar i detta recept, då får man en riktigt god rätt.

Redaktionen ICAse

2019-01-08

Hej Irina! Använde du en Bosarpkyckling? En vanlig kycklinfilé utan skinn, då kan det bli torrt. Resterande synpunkter behövde Kronfågel provlaga igen och vi får återkomma med svaret. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2781 KJ / 665 kCal
Fett 46 g
Salt 3 g
Kolhydrater 24 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept