Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Citronstekt kyckling med rostad vitlökssås och rödbetor

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vitlökssås: Skala klyftorna och lägg i folieark, ringla över lite olja. Vik ihop till ett paket. Rosta vitlöksklyftorna i foliepaketet i 200°C, ca 15–20 min.
  2. Kyckling: Salta och peppra kycklingen och bryn i stekpanna med skinnsidan nedåt ca 5–8 min. Låt skinnet bli riktigt krispigt. Tillsätt timjankvistarna (spar lite timjan till servering). Vänd och stek ca 1 min på köttsidan.
  3. Rödbetor: Häll grovsalt på en plåt. Skala och klyfta rödbetorna och lägg dem ovanpå. Baka i 150°C i 10 minuter. Sänk värmen till 100°C.
  4. Kyckling: Blanda kycklingen med citronskal och -juice. Lägg upp kycklingen på plåten med rödbetor och stek ugnen i 100°C, tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Om rödbetorna är färdiga tidigare – ta ut dem!
  5. Vitlöksås: Koka upp buljongen och reducera till hälften.
  6. Tillsätt grädden, koka upp och tillsätt vitlök. Blanda majsstärkelsen i lite vatten, red såsen, mixa och sila. Smaka av med salt och peppar.
  7. Rödbetor: Vänd rödbetorna i olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda i spenat vid servering.
  8. Till servering: Servera med potatisstomp, bulgur eller ris.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj potatisstomp eller ris till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 4
Vitlökssås
  • ca 8 vitlöksklyftor (8 klyftor motsvarar 40 g)
  • olja
  • 4 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl grädde
  • ca 2 msk majsstärkelse till redning
Kyckling
  • salt
  • peppar
  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 2 - ca 3 g färska timjankvistar
  • rivet skal och juice av 1 citron
Rödbetor
  • ca 4 dl grovsalt
  • 600 g rödbetor
  • knappt 1/2 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 200 g bladspenat
Till servering
  • potatisstomp, bulgur eller ris
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer