Kyckling med brynt soja- och honungssmör

18
3
Kyckling med brynt soja- och honungssmör

Smöret smakar nästan karamell och blir ljuvligt gott till kyckling, potatis och grönsaker. Genom att dela kycklingen förkortas stektiden rejält. Servera med de gröna grönsaker du gillar och som är i säsong.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Kyckling med brynt soja- och honungssmör

Ingredienser

4 portioner
3
vitlöksklyftor
75 g
smör
1 msk
japansk soja
2 tsk
honung
1 msk
sesamolja
900 g
delikatesspotatis
1
hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1 1/2 kg)
500 g
gröna grönsaker (t ex broccoli, pak choi eller haricots verts)
-
salt
-
peppar

Till servering

koriander
chilimajonnäs

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med chili.

Näringsvärdet är exkl. koriander och chilimajonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Christina

2021-05-14

Detta har blivit en ny favorit! Så gott! Gjort med kycklingklubbor, perfekt då man är många och bara kunna ”grabba” en klubba. Jag adderade gochugaru för lite sting. Perfekt!

Maria

2020-05-11

Nja, blev sådär. Potatisarna blev i princip kokta i fett istället för rostade. Jag fick hälla av en massa fett och rosta dom separat när kycklingen var klar. Smaken var god men det är nog inget vi kommer att göra igen.

Malin

2019-03-18

Vår nya favorit! Så galet gott, vi använde kycklingbröst och la allt i samma form. Morötter är också gott att ha i.

Näringsvärde per portion

Energi 4307 KJ / 1030 kCal
Fett 59 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 46 g
Protein 74 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept