Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Avancerad

Hemmagjord Hollandaisesås

Hollandaisesås är ännu en klassiker när det vankas fisk på grillen. Eller varför inte till en Egg Benedict på den mysiga sommarbrunchen? I receptet nedan tillagar du din egen från grunden och är vägen till den perfekta såsen, som är mödan värd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en kastrull och skilj det klara smöret från den vita bottensatsen. Spara det klara smöret.
  2. Koka upp vatten i en kastrull till ett vattenbad. Blanda äggulor, citronsaft och vatten i en bunke som passar ovanpå vattenkastrullen. Sätt bunken på vattenkastrullen (som ska koka sakta). Vispa äggblandningen krämig.
  3. Ta bunken från kastrullen och sätt den på en fuktig trasa (så att den står still när man vispar). Nu är det viktigt att äggkrämen och smöret har samma temperatur.
  4. Vispa ner smöret droppvis i äggkrämen tills den börjar tjockna. Vispa sedan ner resten av smöret i en tunn stråle. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g smör
  • 3 små äggulor
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2432 kJ / 581 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept