Hemmagjord Hollandaisesås

79
12
Hemmagjord Hollandaisesås

Hollandaisesås är ännu en klassiker när det vankas fisk på grillen. Eller varför inte till en Egg Benedict på den mysiga sommarbrunchen? I receptet nedan tillagar du din egen från grunden och är vägen till den perfekta såsen, som är mödan värd.

Hemmagjord Hollandaisesås

Ingredienser

4 portioner
300 g smör
3 små äggulor
1 msk citronsaft
2 msk vatten
1 - 2 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Ingela

2022-06-18

Smidigt o gott

Daniel

2022-04-23

Kanoners!

Carina

2021-04-20

Jag har rumsvarma ägg och följer receptet. Tar också i lite malen svartpeppar. Jag är jättenöjd, lätt att göra, kommer aldrig att köpa färdig sås mera. Jag har också gjort den med bakmargarin istället för smör, då det var slut och det blev också jättegott. Gör den ca en timme innan den skall ätas, så att allt hinns med innan serveringen, låter den ligga kvar i den lilla kastrullen, sedan värmer jag den helt kort under uppvispning över ett vattenbad, precis innan serveringen, så att den blir lite varmare än ljummen.

Näringsvärde per portion

Energi 2432 KJ / 581 kCal
Fett 65 g
Salt 1 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden