Vitvinssås

81
6
Vitvinssås

Varsågod – en klassisk vitvinssås som kommer att bli ditt nya hemliga vapen! Vitvinssås passar perfekt till all fisk som lax, torsk och röding. Den här fylliga såsen kompletterar både din omsorgsfullt lagade torskrygg på fest och din pasta med skaldjur en vardagkväll.

Skriv ut
Vitvinssås

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
25 g
smör
1/2
lagerblad
3 dl
vitt vin
1
fiskbuljongtärning
3 dl
grädde
2 tsk
majsstärkelse
-
salt
-
vitpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättingsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentarer

Ann-sofie

2/21/2021

Lättlagad o god. Behövs ingen majsstärkelse

Ebbe

10/9/2020

God och enkel sås, om man använder vispgrädde behövs ingen majsstärkelse

Anna

8/26/2020

Jag tog potatismjöl istället för majsstärkelse. Passade väldigt bra till öring och röding som ni angav. Blandade såsen med nykokt pasta och toppade med körsbärstomater för sötma och synintrycket. Behövdes inte mer syra pga vinet som kokade med.

Näringsvärde per portion

Energi 1633 KJ / 390 kCal
Fett 35 g
Salt 1.28 g
Kolhydrater 5 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept