Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitvinssås

Varsågod – en klassisk vitvinssås som kommer att bli ditt nya hemliga vapen! Vitvinssås passar perfekt till all fisk som lax, torsk och röding. Den här fylliga såsen kompletterar både din omsorgsfullt lagade torskrygg på fest och din pasta med skaldjur en vardagkväll.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret på medelvärme i en kastrull utan att den tar färg.
  2. Tillsätt lagerblad, vin och buljongtärningen. Låt koka upp och reducera till ca hälften av vätskan återstår.
  3. Häll i grädde och koka 10-12 minuter.  
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite vattnet och red av såsen. Låt koka någon minut, Ta upp lagerbladet och mixa såsen med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättingsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 25 g smör
  • 1/2 lagerblad
  • 3 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1633 kJ / 390 kCal