Majonnäs med västerbottensost och pepparrot
Det är lätt att vispa egen majonnäs! Det enda du behöver är äggulor, vinäger, senap, salt och matolja. Vi smaksätter majonnäsen med Västerbottensost, kryddig pepparrot och finskuren gräslök. Såsen är perfekt till stekt fisk eller stekta grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
ca 4 dl
1 rumsvarm äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
3 dl neutral matolja
1/2 dl vatten
2 dl finriven Västerbottensost
1 dl finriven pepparrot
1 tsk ättiksprit (12%)
1/2 dl finskuren gräslök
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3030 KJ / 724 kCal
Fett77 g
Salt1.15 g
Kolhydrater3 g
Protein7 g
Kommentarer