Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

8
0
Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

Det är lätt att vispa egen majonnäs! Det enda du behöver är äggulor, vinäger, senap, salt och matolja. Vi smaksätter majonnäsen med Västerbottensost, kryddig pepparrot och finskuren gräslök. Såsen är perfekt till stekt fisk eller stekta grönsaker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

Ingredienser

ca 4 dl
1
rumsvarm äggula
1 tsk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
1/2 tsk
salt
3 dl
neutral matolja
1/2 dl
vatten
2 dl
finriven Västerbottensost
1 dl
finriven pepparrot
1 tsk
ättiksprit (12%)
1/2 dl
finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3030 KJ / 724 kCal
Fett 77 g
Salt 1.15 g
Kolhydrater 3 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept