Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

Det är lätt att vispa egen majonnäs! Det enda du behöver är äggulor, vinäger, senap, salt och matolja. Vi smaksätter majonnäsen med Västerbottensost, kryddig pepparrot och finskuren gräslök. Såsen är perfekt till stekt fisk eller stekta grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggulan med senap, vinäger och salt. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning.
  2. Rör ner övriga ingredienser och smaka ev av med mer salt.

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
  • 1 rumsvarm äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl neutral matolja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl finriven Västerbottensost
  • 1 dl finriven pepparrot
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 1/2 dl finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3030 kJ / 724 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer