Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

Det är lätt att vispa egen majonnäs! Det enda du behöver är äggulor, vinäger, senap, salt och matolja. Vi smaksätter majonnäsen med Västerbottensost, kryddig pepparrot och finskuren gräslök. Såsen är perfekt till stekt fisk eller stekta grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

Ingredienser

ca 4 dl
1   rumsvarm äggula
1 tsk  dijonsenap
1 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  salt
3 dl  neutral matolja
1/2 dl  vatten
2 dl  finriven Västerbottensost
1 dl  finriven pepparrot
1 tsk  ättiksprit (12%)
1/2 dl  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3030 KJ / 724 kCal
Fett77 g
Salt1.15 g
Kolhydrater3 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Vitlöksmajonnäs
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flarn med Västerbottensost och rödlökskräm
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelpotatisomelett med Västerbottensost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräm med Västerbottensost
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Majonnäs med brynt smör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga