Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Äggsås

Äggsås är en klassiker som kan rädda vilken oinspirerad fiskmiddag som helst! Värm smör på spisen, vispa ner mjöl, grädde och buljong. Vänd ned hackade kokta ägg och persilja. Servera din äggsås till fisk som torsk eller lax, eller varför inte som sås i en god fiskgratäng?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda 9 minuter. Spola dem i kallt vatten och skala dem och skär i bitar.
  2. Smält smöret i en kastrull. 
  3. Vispa ner mjölet i smöret och späd med vattnet, lite i taget under omrörning. Rör i grädden och smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter, rör i såsen då och då. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Hacka persiljan och vänd ner den och äggen i såsen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1014 kJ / 242 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer