Äggsås

37
0
Äggsås

Äggsås är en klassiker som kan rädda vilken oinspirerad fiskmiddag som helst! Värm smör på spisen, vispa ner mjöl, grädde och buljong. Vänd ned hackade kokta ägg och persilja. Servera din äggsås till fisk som torsk eller lax, eller varför inte som sås i en god fiskgratäng?

Skriv ut
Äggsås

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
25 g
smör eller margarin
2 msk
vetemjöl
3 dl
vatten
1 dl
vispgrädde
1/2
fiskbuljongtärning
-
salt
-
vitpeppar
1/2
kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1014 KJ / 242 kCal
Fett 21 g
Salt 2.33 g
Kolhydrater 4 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept