Äggsås

Betyg 4.3 av 5.
109 personer har röstat
7
Äggsås

Äggsås är en klassiker som kan rädda vilken oinspirerad fiskmiddag som helst! Värm smör på spisen, vispa ner mjöl, grädde och buljong. Vänd ned hackade kokta ägg och persilja. Servera din äggsås till fisk som torsk eller lax, eller varför inte som sås i en god fiskgratäng?

Äggsås

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
25 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl vispgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
salt
vitpeppar
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
109 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt

Niclas

2024-11-19

Enkelt snabbt och gott. Jag lade till riven muskotnöt och peppar är alltid lika med vitpeppar

Frenk

2024-10-23

Smakade gott, byt ut vattnet mot mjölk så har vi en 5-⭐.

Kai

2023-07-30

Näringsvärde per portion

Energi1014 KJ / 242 kCal
Fett21 g
Salt2.33 g
Kolhydrater4 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Ugnsstekt torsk med äggsås
Betyg 3 av 5.
506 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronsås
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med potatis och äggsås i kastrull
Betyg 3.7 av 5.
50 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk kokt sej med ägg- och persiljesås
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med äggsås
Betyg 4.2 av 5.
351 personer har röstat
Under 45 min att tillaga