Äggsås
Äggsås är en klassiker som kan rädda vilken oinspirerad fiskmiddag som helst! Värm smör på spisen, vispa ner mjöl, grädde och buljong. Vänd ned hackade kokta ägg och persilja. Servera din äggsås till fisk som torsk eller lax, eller varför inte som sås i en god fiskgratäng?
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
25 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl vispgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
salt
vitpeppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1014 KJ / 242 kCal
Fett21 g
Salt2.33 g
Kolhydrater4 g
Protein9 g
Kommentarer
Enkelt
Niclas
2024-11-19Enkelt snabbt och gott. Jag lade till riven muskotnöt och peppar är alltid lika med vitpeppar
Frenk
2024-10-23Smakade gott, byt ut vattnet mot mjölk så har vi en 5-⭐.
Kai
2023-07-30