Äggsås
Äggsås är en klassiker som kan rädda vilken oinspirerad fiskmiddag som helst! Värm smör på spisen, vispa ner mjöl, grädde och buljong. Vänd ned hackade kokta ägg och persilja. Servera din äggsås till fisk som torsk eller lax, eller varför inte som sås i en god fiskgratäng?
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
25 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl vispgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
salt
vitpeppar
1/2 kruka persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1014 KJ / 242 kCal
Fett21 g
Salt2.33 g
Kolhydrater4 g
Protein9 g
Kommentarer
Smakade gott, byt ut vattnet mot mjölk så har vi en 5-⭐.
Kai
2023-07-30Min blev kanonbra första gången men efter att j läst kommentarerna tog jag 3 dl mjölk och 1 dl grädde helt okey tycker jag.
Mia
2023-02-27Byt vattnet mot grädde eller mjölk! Supergott och älskat av alla i familjen
Emelie
2023-02-10