Äggsås är en klassiker som kan rädda vilken oinspirerad fiskmiddag som helst! Värm smör på spisen, vispa ner mjöl, grädde och buljong. Vänd ned hackade kokta ägg och persilja. Servera din äggsås till fisk som torsk eller lax, eller varför inte som sås i en god fiskgratäng?
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Min blev kanonbra första gången men efter att j läst kommentarerna tog jag 3 dl mjölk och 1 dl grädde helt okey tycker jag.
Mia
2023-02-27Byt vattnet mot grädde eller mjölk! Supergott och älskat av alla i familjen
Emelie
2023-02-10Varför använder ni 3 dl vatten när alla andra recept använder mjölk, gjorde detta receptet och vart det vattnigaste smaklösaste såsen jag skapat.. bortkastade pengar på dyra råvaror
Jonathan
2022-10-26