Skirat smör

Skirat eller klarifierat smör är smält smör där bottensatsen tagits bort. Smält smöret på låg värme och ha lite tålamod och rör inte om i kastrullen. Separera sedan det klara och genomskinliga smöret från bottensatsen. Nu har du ett klassiskt tillbehör att servera till t ex både fisk och laxpudding.

Ingredienser
4 portioner
150 g normalsaltat smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1143 KJ / 273 kCal
Fett31 g
Salt0.5 g
Kolhydrater0.2 g
Protein0.2 g
Kommentar
Vad använder man? Vilket är det "skirade smöret"? Det som är kvar i kastrullen? Eller det som man häller av?
Rolf
2025-01-03Hej Rolf! Man använder det genomskinliga gula fettet. Och slänger bottensatsen som är det vita i botten. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-03