Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

80
0
Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

Här bjuds kallrökt lax i plockiga kuber med en pigg wasabimajonnäs. Laxkuberna får extra god smak av att först rullas i sesamfrön. För att inte tala om hur snygga de blir! Suverän mingelmat där det mesta går att förbereda i god tid före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

Ingredienser

Ger ca 25 stycken
600 g kallrökt lax i bit
1/2 dl svarta och/eller vita sesamfrön

Wasabimajonnäs

1 dl majonnäs
1 1/2 tsk wasabi

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknad per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 350 KJ / 84 kCal
Fett 7 g
Salt 1 g
Kolhydrater 0.2 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden