Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

Här bjuds kallrökt lax i plockiga kuber med en pigg wasabimajonnäs. Laxkuberna får extra god smak av att först rullas i sesamfrön. För att inte tala om hur snygga de blir! Suverän mingelmat där det mesta går att förbereda i god tid före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 25 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort ev skinn från laxen. Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Förvara övertäckt i kyl. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg.
  2. Wasabimajonnäs: Blanda majonnäs och wasabi. Fyll gärna i en spritspåse. Förvara i kyl.
  3. Ca 1 timme före servering: Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. Låt svalna. Häll ut sesamfröna på en tallrik och rulla laxkuberna i. Spritsa eller klicka wasabimajonnäs och stick i en cocktailpinne.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknad per bit.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 25 stycken
  • 600 g kallrökt lax i bit
  • 1/2 dl svarta och/eller vita sesamfrön
Wasabimajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 tsk wasabi
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 350 kJ / 84 kCal