Jordnötskyckling med salt chiligurka

Betyg 3.1 av 5.
92 personer har röstat
0
Jordnötskyckling med salt chiligurka

Festliga munsbitar av kycklingfilé som får smak av en asiatisk marinad med två sorters soja och sesamolja. Rulla i salta jordnötter och bjud med salt chiligurka! Perfekt tilltugg på mingelpartyt eller buffébordet som är enkelt och smidigt att förbereda.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Jordnötskyckling med salt chiligurka

Ingredienser

ca 25 st
500 g  kycklingfilé
2 msk  ketjap manis
2 msk  japansk soja
2 msk  sesamolja
1 1/2 dl  hackade, salta jordnötter

Salt chiligurka

1   liten gurka
2 msk  salt
1 tsk  chiliflakes
ca 2 dl  risvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
92 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi251 KJ / 60 kCal
Fett3 g
Salt2.81 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Satay med fräsch jordnötssås
Betyg 2.8 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hoi sin-sås
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt romansallat med ketjap manis och jordnötter
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja
Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och kycklingspett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga