Jordnötskyckling med salt chiligurka

Betyg 3.1 av 5.
92 personer har röstat
0
Jordnötskyckling med salt chiligurka

Festliga munsbitar av kycklingfilé som får smak av en asiatisk marinad med två sorters soja och sesamolja. Rulla i salta jordnötter och bjud med salt chiligurka! Perfekt tilltugg på mingelpartyt eller buffébordet som är enkelt och smidigt att förbereda.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Jordnötskyckling med salt chiligurka

Ingredienser

Ger ca 25 stycken
500 g  kycklingfilé
2 msk  ketjap manis
2 msk  japansk soja
2 msk  sesamolja
1 1/2 dl  hackade, salta jordnötter

Salt chiligurka

1   liten gurka
2 msk  salt
1 tsk  chiliflakes
ca 2 dl  risvinäger

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
92 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi251 KJ / 60 kCal
Fett3 g
Salt2.81 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Hoi sin-sås
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Satay med fräsch jordnötssås
Betyg 2.8 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja
Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt romansallat med ketjap manis och jordnötter
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och kycklingspett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga