Jordnötskyckling med salt chiligurka

92
0
Jordnötskyckling med salt chiligurka

Festliga munsbitar av kycklingfilé som får smak av en asiatisk marinad med två sorters soja och sesamolja. Rulla i salta jordnötter och bjud med salt chiligurka! Perfekt tilltugg på mingelpartyt eller buffébordet som är enkelt och smidigt att förbereda.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Jordnötskyckling med salt chiligurka

Ingredienser

Ger ca 25 stycken
500 g kycklingfilé
2 msk ketjap manis
2 msk japansk soja
2 msk sesamolja
1 1/2 dl hackade, salta jordnötter

Salt chiligurka

1 liten gurka
2 msk salt
1 tsk chiliflakes
ca 2 dl risvinäger

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 251 KJ / 60 kCal
Fett 3 g
Salt 2.81 g
Kolhydrater 2 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden