Burgare

Bästa hamburgaren

Är du också svag för en riktigt god burgare? Johan Jureskog delar med sig av sina bästa recept på burgare: från en riktig gourmetburgare till smash burger och en vego portabelloburgare. Nu kan du laga burgare som ett proffs!
Här hittar du alla recept på burgare.

Johans bästa recept på burgare

  1. Gourmetburgare

    1. Gourmetburgare

    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Gör en gourmet burger – hamburgare med lyxiga toppings och eleganta smaker. Gourmetburgaren serveras med en saftig högrevsburgare, smakrik ost, hemgjord bloody mary-ketchup, dijonnaise, tomat och krispig silverlök. Burgare när de är som bäst!

    Gourmetburgare
  2. Little Italy burger – italiensk burgare

    2. Little Italy burger – italiensk burgare

    Betyg 4.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer

    Hamburgare på italienskt vis! Ingredienser som för tankarna till Italien sätter smak på denna magiskt goda vegoburgare med portabellosvamp, pesto, mozzarella, ruccola, citron och parmesan. Portabelloburgaren serveras dessutom med en ljuvlig hemgjord parmesanmajonnäs.

    Little Italy burger – italiensk burgare
  3. Kycklingburgare caesar

    3. Kycklingburgare caesar

    Betyg 4.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Laga en caesarburgare med kyckling! Kycklingburgaren ackompanjeras av en krämig och smakrik caesardressing med parmesan, sardell och dijonsenap. Dessutom toppas burgaren med krispig sallad med bacon och citron.

    Kycklingburgare caesar
  4. Smash burger

    4. Smash burger

    Betyg 4.1 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer

    Så här gör du smash burger! En boll av färs trycks ut med tyngd i en het panna för att få en krispig och stor stekyta. Servera som en dubbelburgare med smakrik ost, saltgurka, hemgjord tryffelaioli och karamelliserad lök för den perfekta burgaren.

    Smash burger
  5. Egenmald hamburgerfärs

    5. Egenmald hamburgerfärs

    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Gör egenmald hamburgerfärs med köttkvarn – när du vill vara riktigt ambitiös i köket! Genom att mala köttfärs själv blir resultatet otroligt saftiga och extra smakrika hamburgare. Köttet semi-fryses innan det mals för att få perfekt luftighet som ger den goda texturen till färsen.

    Egenmald hamburgerfärs

3 snabba med Johan Jureskog

Var kommer din passion för hamburgare från?
– Det finns inget godare än att äta med händerna. Jag blev inspirerad när jag var i New York mycket under en period för 15 år sedan och såg finkockar som gjorde förfinade burgare. De gjorde det riktigt bra och jag tyckte det var så häftigt.
Vad motiverar dig?
– Om jag kan vara med och förändra något som många äter till det bättre så gör det mig väldigt stolt. Jag brinner för att använda riktiga råvaror och mindre fabrikstillverkat.
Berätta om en hamburgare du ätit som sticker ut!
– Under inspelningarna av tv-programmet Världens bästa burgare i USA åt jag den bästa hamburgaren jag har provat ever: black label burger på den fantastiska restaurangen Minetta Tavern i New York. Bara karamelliserad lök, svinbra färs som smakar så mycket hängmörat att det vattnas i munnen bara jag tänker på det och briochebröd, that's it. Ingen ost, ingenting. Enkelhet är oftast bäst.

Artiklar Visar 22 stycken

Duka för fler

Här får du tips och recept för att dryga ut middagen om du får besök vid middagsbordet.

Tex-mex fest

Veva ihop en god salsa, toppa en tostada och festa loss med dessa tex-mex recept!

Goda pajer till fest

Här tipsar vi om populära och goda matpajer som passar till fest och buffé med plockmat.

Servettvikning diamant

Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.

Ordna cocktailparty

Här bjuder vi på klassiska cocktails och drinkar som passar cocktailpartyt a la 1920-tal.